Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bruxelles Situația tensionată de securitate din regiunea Mării Negre, discutată de miniștrii apărării din România și Turcia

ro

16 Feb, 2022 20:25 2555 Marime text


Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a avut miercuri, 16 februarie, o întrevedere bilaterală cu ministrul apărării din Republica Turcia, Hulusi Akar, în marja reuniunii NATO la nivelul miniștrilor apărării, care se desfășoară zilele acestea la Bruxelles, anunță, miercuri, 16 februarie, MApN. 

Potrivit documentului, discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat situația tensionată de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul mobilizării semnificative de trupe ruse la granițele Ucrainei.            

Vasile Dîncu a subliniat importanța menținerii unității și coeziunii la nivel aliat și continuarea demersurilor pentru întărirea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic. Ministrul a salutat relațiile excelente dintre România și Turcia, un partener strategic al României, cu rol deosebit în arhitectura de securitate regională.
 

„Am transmis omologului turc angajamentul României de a consolida cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în mod deosebit în contextul aniversării, în anul 2021, a 10 ani de la semnarea Declarației Comune a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia.

Colaborarea noastră în cadrul proiectelor de interes comun din cadrul NATO este, de asemenea, extrem de importantă pentru menținerea unui climat de securitate și stabilitate în regiunea Mării Negre.

Am mulțumit partenerului turc pentru contribuția substanțială, prin prezența cu personal la Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est din România“, a declarat ministrul. 


Totodată, ministrul Apărării Naționale a salutat participarea în comun a României și Turciei la exerciții multinaționale inclusiv în format aliat, apreciind, în același timp, cooperarea excelentă dintre forțele armate ale celor două țări.

foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii