Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă „Vetoul Austriei pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen ne obligă pe noi, românii, să analizăm extrem de amănunțit relațiile bilaterale”

ro

09 Dec, 2022 08:59 2148 Marime text


Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a transmis un mesaj legat de votul din Consiliul JAI cu privire la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen și precizează că Austria zdruncină solidaritatea europeană.

„Am sperat până acum, cu toții, să vedem un rezultat pozitiv în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen a României. După ce am primit o serie de rapoarte pozitive, atât la nivelul Parlamentului European, cât și al Comisiei Europene, care indică faptul că România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderare, după ce am depășit și bariera numită Olanda, era firesc ca țara noastră să fie acceptată. Merităm, pentru că îndeplinim toate condițiile tehnice, iar acest fapt este demonstrat.

 Modul în care procedează Austria este un șantaj care zdruncină, pe de o parte solidaritatea europeană dar, în același timp, lovește în pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană. Această atitudine a oficialilor austrieci este împotriva românilor, români care, de-a lungul istoriei, au demonstrat ce înseamnă să aperi creștinismul, să promovezi valorile europene și să plătești libertatea cu vărsare de sânge.

Nu am cum altfel să cataloghez atitudinea reprezentanților statului austriac din ultimele zile, decât drept un șantaj arogant pe teme false, mai ales că România nu face parte din coridorul balcanic de migrație. Este clar, pentru noi toți, că tema migrației este doar un pretext. Și atunci, nu ai cum să nu te întrebi: jocul cui îl face Austria și ce interese protejează? Oare oficialii austrieci spun întregii Europe că ucrainenii care fug din calea războiului ar trebui opriți doar în România, Ungaria, Slovacia și Polonia?

Vetoul Austriei pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen ne obligă pe noi, românii, să analizăm extrem de amănunțit relațiile bilaterale. În același timp, atitudinea lor de a călca în picioare amabilitatea României invită la o reacție la nivel diplomatic, economic, politic și social.

Repet, România merită în Schengen. Atitudinea Austriei arată că Europa este dominată de tranșee, atitudine care fracturează solidaritatea europeană și care va amplifica discursul eurosceptic al partidelor extremiste susținute de canalele din Rusia. Această divizare poate avea efecte neproductive în planul colaborării bilaterale. Românii au arătat că sunt solidari cu Europa. Este corect ca Europa, dar mai ales Austria, să fie solidară cu România”, a transmis Bogdan Huțucă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii