Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța explică de ce PNL nu susține impozitul de 1% pentru marile companii

ro

03 Feb, 2023 13:47 1517 Marime text


Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților explică de ce PNL nu susține impozitul de 1% pentru marile companii.
 
„Românii știu foarte bine că orice creștere a taxelor și a impozitelor se va regăsi în prețul final. Adică în prețul plătit de absolut toți românii. Sunt sigur că și socialiștii știu acest lucru. Doar că, din păcate, nu le pasă.

De aceea, PNL nu susține impozitul de 1% pentru marile companii.

Dacă am implementa acest impozit, companii precum Dacia Pitești ar avea de plătit un impozit mai mare decât profitul!
Un alt exemplu sunt companiile românești din domeniul alimentar. Toate aceste companii au o marjă de profit foarte mică, deoarece au numeroase costuri și competiția este uriașă. Dacă am implementa acest impozit, ar crește prețurile la toate mezelurile pe care le cumpărăm de obicei. Iar eu nu pot accepta acest lucru!

Impozitul pe cifra de afaceri ar obliga o parte dintre aceste companii (majoritatea românești!) să-și comprime activitățile, să-și restrângă programele de investiții și chiar să blocheze angajările. Măsura este una incoerentă deoarece stabilește același impozit pentru toate companiile, fără a ține cont de marja lor de profit.

Socialiștii să nu uite că astfel de măsuri cresc și mai mult inflația”, atrage atenția liderul PNL Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii