Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă (PNL) „Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții"

ro

13 Sep, 2023 13:01 1272 Marime text
Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă a făcut o serie de precizări cu privire la finanțarea pentru lucrările de la spitalul nou pentru mame și copii care urmează a fi construit în Constanța.

”Dacă suntem cinstiți și nu tratăm politicianist și electoral problema spitalelor din PNRR, Constanța a câștigat timp prețios pentru a realiza spitalul dedicat mamelor și copiilor. Schimbarea sursei de finanțare din PNRR în Banca Europeană de Investiții înseamnă, pe scurt, termene reduse de decont, în sistem bancar, dar și termene de execuție mai lungi, cu cel puțin un an. În acest moment putem spune că în Constanța vom avea două noi spitale, puse în funcțiune în 2026, respectiv 2027”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

”Nimeni nu este ”fericit” după propunerea de schimbare a sursei de finanțare dar sursele problemei de fond sunt și la București și la Constanța. În primul rând, comunicarea pe subiect a Ministerului Sănătății nu a fost corectă și promptă. Au comunicat și explicat post-factum o decizie pe care au luat-o în comitetul interministerial. În al doilea rând, nici proiectul spitalului nu se afla într-un stadiu suficient de avansat încât să nu comporte nici un factor de risc. Chiar puteam să pierdem acești bani”, a subliniat deputatul PNL.
 ”Spitalul pentru mame și copii este un obiectiv mult prea important pentru județul Constanța. Nu va fi abandonat. Asigurăm constănțenii că acest obiectiv va fi realizat cu fonduri obținute de la Banca Europeană pentru Investiții”, a continuat acesta.  
”Ce ține de noi este să înțelegem foarte clar că am câștigat un an pentru a executa solid acest spital nou în Constanța. În același timp trebuie să înțelegem că un an nu este o veșnicie. Consilierii județeni ai PNL vor cere constant și recurent rapoarte de progres pe care le vom prezenta opiniei publice. Constănțenii trebuie să știe adevărul, necosmetizat”, a punctat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și președinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților.


Citește și:

Ce spun reprezentanții CJC Șase spitale sau secții noi, tăiate din PNRR. Printre ele, Construire Corp nou Departament Sănătatea mamei și copilului SCJU Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popescu 13 Sep, 2023 15:09 Nu e clar...Banii astia de la banca europeana de investitii trebuie dati inapoi cu dobanda nu?Si atunci?comparam bani gratis cu bani imprumutati????