Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă (PNL) Politicile PSD în domeniul fiscal-bugetar au rolul doar de a masca deficitul bugetar

ro

15 Mar, 2017 15:57 1946 Marime text
O delegație a Fondului Monetar Internațional este prezentă în România pentru a discuta la nivel instituțional despre prioritățile economice ale țării noastre. Delegația, condusă de Reza Baqir, şeful Misiunii FMI pentru România şi Bulgaria, a participat, ieri, la o ședință de lucru cu membrii Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaților. Principalele puncte de discuție, abordate în cadrul acestei întâlniri, s-au referit la construcția bugetară, Legea salarizării unitare, Fondul Suveran de Investiții, absorbția fondurilor europene și lupta împotriva corupției.
 
Cu această ocazie, s-a remarcat o îngrijorare privind modul în care va fi afectată furnizarea de servicii publice, în anul 2017, ca urmare a reducerii veniturilor bugetare. Totodată, s-a constat că politicile publice sunt orientate mai mult spre consum, nefiind clar conturate politicile îndreptate către investițiile publice din economie. În ceea ce privește Legea salarizării unitare, în viziunea participanților la această dezbatere, s-a apreciat faptul că aceasta ar trebui să își propună rezolvarea fragmentării salarizării în sectorul bugetar cu scopul înrolării de resursă calificată, dar și o etapizare a unificării salariale în funcție de spațiul fiscal astfel încât să nu fie afectate țintele de deficit.
 
Concluzia reprezentanților FMI, transmisă reprezentanților majorității parlamentare PSD-ALDE, a fost una foarte clară: calea cea mai bună pentru a asigura un viitor economic prosper pe principiul durabilității stă doar în reorientarea politicilor publice spre investiții, conform deputatului Bogdan Huţucă. 
 
În cadrul acestei întâlniri, deputatul PNL Bogdan Huțucă, vicepreședinte al comisiei de buget, a prezentat misiunii FMI punctul de vedere al Partidului Național Liberal referitor la situația economiei românești și la impactul măsurilor Guvernului Grindeanu asupra întregii construcții bugetare.
 
În opinia PNL, actualele politici fiscal-bugetare determină o capacitate limitată de finanțare a cheltuielilor publice și nu acoperă eventualele riscuri și situații neprevăzute. Bogdan Huțucă a reiterat, cu această ocazie, poziția transmisă de liderii PNL la întâlnirea pe care au avut-o cu delegația FMI, în cursul aceleiași zile. Astfel, potrivit liberalului, este îngrijorătoare supradimensionarea veniturilor bugetare, cu rolul strict de a masca deficitul bugetar, dar și faptul că actuala proiecție bugetară este îndreptată spre consum și nu pentru investițiile atât de necesare repornirii economiei românești, mai precizează Bogdan Huţucă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii