Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă (PNL) - „Nu ne interesează alegerile, acum contează sănătatea publică și găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului economic”

ro

17 Mar, 2020 00:00 2499 Marime text

După deputatul USR Stelian Ion, care vorbește despre măsura amânării alegerilor locale, și liberalii constănțeni vorbesc pe aceeași limbă. 
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, afirmă că, în acest moment, organizarea alegerilor locale se află pe ultimul loc printre procupările organizației liberale. Huțucă spune că sănătatea publică și situația economică și în special găsirea unor soluții imediate pentru sprijinirea mediului economic sunt principalele îngrijorări.
 

„Sectorul turistic și fabricile care depind de importuri vor fi afectate”


Bogdan Huțucă spune că la nivelul județului Constanța sectorul turistic va fi afectat, dat fiind faptul că pandemia de coronavirus afectează serios economia la nivel internațional și, evident, va fi afectată și economia României.
Pauza la nivelul economiei înseamnă o pauză în producție, pauză în lanțurile de distribuție și aprovizionare, limitarea circulației persoanelor, dar și a mărfurilor.
 
Deputatul spune că din cauza afectării sectorului turismului și a industriei de prestări-servicii, și bugetul Primăriei Constanța va fi afectat. Afectați vor fi și cei care depind de materie prima venită din import. În schimb, în opinia deputatului liberal, în sectorul construcțiilor și în șantiere activitatea va continua fără probleme deosebite. 
 
Dacă ne referim la persoane fizice, au fost deja luate măsuri, de exemplu amânarea dărilor către stat. De asemenea, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță chiar că a purtat discuții cu băncile pentru a amâna plata ratelor pentru cei care au împrumuturi.
 
Deputatul mai spune că multe firme și-au trimis parțial angajații acasă și se vor închide tot mai multe activități, odată cu declanșarea stării de urgență. „Să nu uităm că economia României era susținută în bună parte de consum, care va fi afectat”, a afirmat deputatul liberal.
 

„Apel la responsabilitate”

 
Totodată, Huțucă face un apel către toți liderii politici din Constanța la calm și la responsabilitate: „Am văzut derapajul celor din organizația PSD Lumina, care au golit stocurile de spirt și săpun, doar pentru a le pune etichetă electorală și pentru a face campanie, speculând, total iresponsabil, această situație dificilă pe care o vom depăși doar dacă demonstrăm că putem să lucrăm împreună, ca o comunitate unită, în care interesul unora nu e mai presus de interesul tuturor și în care binele e comun. În perioada următoare nu avem nevoie de populism, ci de viziune. Nu avem nevoie de răfuieli politice, ci de lucru în echipă. Nu avem nevoie de calcule electorale, ci de planuri concrete pentru a evita recesiunea economică și efectele pe termen lung pe care această epidemie le poate avea. România nu are nevoie de politicieni, are nevoie de oameni de stat. Trebuie să depășim retorica meschină a intereselor electorale. Nu-și are locul. Constănțenii au nevoie de rezultate concrete”, a conchis Huțucă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii