Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:02 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huţucă - „Guvernul PSD loveşte în IT-işti şi cercetători prin transferul contribuţiilor în sarcina angajatului“

ro

31 Jul, 2017 00:00 1702 Marime text
În urma comunicării Ministerului de Finanţe prin care se anunţă trecerea contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina salariatului şi contrabalansarea acestei măsuri prin reducerea impozitului pe venit, deputatul PNL Bogdan Huţucă a remarcat că cei care vor avea cel mai mult de suferit după această măsură sunt angajaţii din sectorul IT şi cercetătorii.

În urma comunicării Ministerului de Finanţe prin care se anunţă trecerea contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina salariatului şi contrabalansarea acestei măsuri prin reducerea impozitului pe venit, deputatul PNL Bogdan Huţucă a remarcat că cei care vor avea cel mai mult de suferit după această măsură sunt angajaţii din sectorul IT şi cercetătorii.
 
„Românii trebuie să înţeleagă ce face acest Guvern PSD cu Codul Fiscal. Prin transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, veniturile acestora scad. Simplu. Pentru a contracara acest efect, Guvernul apelează la reducerea impozitului pe venit. Doar că sunt câteva categorii importante socio-profesionale care oricum nu plătesc impozit pe venit. În cazul acestora, venitul va fi considerabil mai mic decât este în prezent. Vorbim despre angajaţii din sectorul IT şi cercetători pe care Codul Fiscal îi scuteşte de impozit“, a explicat Bogdan Huţucă.   
 
De asemenea, toate categoriile socio-profesionale scutite azi de impozit pe venit riscă pierderi majore la salariu, inclusiv persoanele cu handicap care au capacitate de muncă, apreciază deputatul PNL.
„România are o fiscalitate «originală». Sectorul IT, care produce consecvent în ultimii zece ani în România, este atacat de o măsură negândită suficient a Guvernului. Instituţiile de audit spun că scăderile de venit pot ajunge până la 22%, eu sunt mai pesimist“, a explicat Bogdan Huţucă, preşedintele Filialei Judeţene PNL Constanţa.
 
„În totalitate, transferul contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajaţilor va genera mai multe probleme şi nicio soluţie reală. Nu se preconizează o creştere a veniturilor la bugetul de stat, iar orice creştere de salarii este pur şi simplu neutralizată. Guvernarea PSD continuă să fie una a iluziilor, bazată pe abuz de încredere“, a punctat vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci, deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii