Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias „Pedelistii - singurii care lucreaza la pregatirea bugetului pe 2010"

ro

16 Nov, 2009 00:54 1063 Marime text

pdl_constantin_chirila_mircea_banias_adrian_manole_mihai_petre.jpgDemocrat-liberalii constănţeni au anunţat că parlamentarii PD-L muncesc deja la elaborarea bugetului de stat pe 2010

„Singurii care muncesc acum sunt pedeliştii care pregătesc bugetul pe 2010", a declarat preşedintele PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias.

El a acuzat PSD şi PNL de prelungirea crizei politice prin refuzul de a accepta premierii desemnaţi de către preşedintele Traian Băsescu. „PSD şi PNL au lăsat România fără buget pe 2010 şi, cel mai grav, fără tranşele de la FMI", a afirmat Banias. El a opinat că „Revoluţia bunului simţ" clamată de către candidatul PNL, Crin Antonescu, nu-i responsabilizează pe liberali. Preşedintele PD-L Constanţa s-a întrebat retoric despre ce majoritate parlamentară PSD - PNL este vorba atunci, când aceste două partide se opun numirii unui prim-ministru, când liderii lor - candidaţi la preşedinţie - se insultă reciproc încontinuu.

Democrat-liberalii au abordat şi tema deplasării la Moscova a preşedintelui PSD, Mircea Geoană, afirmând: „Cerem să nu-i ia de proşti pe români. (...) Nu pot să nu mă gândesc că domnul Geoană a pus deja România amanet. „Recomand votanţilor PSD să fie lucizi şi să vadă că ei nu se află printre priorităţile candidatului lor la preşedinţie", a adăugat Banias.

Banias s-a referit şi la tema confruntărilor electorale, fiind de părere că „absenţa lui Mircea Geoană de la dezbaterile electorale nu poate să însemne decât că lui îi este teamă să se întâlnească, faţă în faţă, cu cei mai importanţi contracandidaţi ai săi: Traian Băsescu şi Crin Antonescu".

„Reforma statului continuă"

Preşedintele PD-L Constanţa a precizat că, în această perioadă, reforma statului continuă, prin faptul că şeful statului a promulgat Legea salarizării unice şi desfiinţarea agenţiilor guvernamentale prin care se realizează o economie însemnată la bugetul de stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii