Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz amatorilor pedelişti rebeli! Chiru şi evaluările sau cum se vrea demisia unor directori

ro

23 Jun, 2011 02:51 1365 Marime text
Reacţiile directorilor de deconcentrate vizaţi de verificările lui Chiru, înfuriaţi de retragerea sprijinului politic, nu au rămas fără replică din partea şefului filialei judeţene.

Ieri, după ce şi-a prezentat bilanţul activităţii sale la Inspectoratul în Construcţii, vizibil enervat de îndrăzneala celor trei directori evaluaţi şi muştruluiţi de conducerea partidului şi care au rămas fără sprijin politic, şeful PDL i-a invitat pe aceştia să-şi dea demisia din calitatea de membri de partid, dat fiind faptul că au vorbit ceea ce nu trebuia. „Mi se pare corect să facă acest gest, având în vedere ceea ce au vorbit. Profesionalismul să-l evalueze în dreptul lor", a precizat şeful pedeliştilor, care a adăugat şi faptul că acţiunea de retragere a sprijinului politic este una statutară, atributul de evaluare al directorilor este exclusiv al Biroului Permanent Judeţean şi al Consiliului de Coordonare Judeţean. Chiru a transmis şi directorilor care urmează a fi evaluaţi acelaşi mesaj ameninţător, referitor la prezentarea demisiilor celor care au de gând să-şi mai spună nemulţumirile legate de deciziile BPJ în presă.

Acesta nu a precizat numele directorilor care urmează a fi evaluaţi şi nici data exactă la care va avea loc această a doua etapă a evaluării.

La ultima şedinţă a BPJ, s-a stabilit retragerea sprijinului politic pentru Romulus Mincă - directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi pentru Marian Mitrea - directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. Ceilalţi doi directori sancţionaţi de BPJ au fost Daniel Learciu, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Dionisie Culeţu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Cei trei directori cărora le-a fost retras sprijinul politic au avut fiecare câte o poziţie, fie prin intermediul unui comunicat de presă, fie după ce au fost contactaţi telefonic. Mincă susţinea că numele său a fost introdus, pe ultima sută de metri, în primul calup de directori care urmau a fi evaluaţi, deloc întâmplător. De altfel, pe 18 iulie, Mincă urmează să susţină concursul pentru funcţia de director al AJOFM, pe care a ocupat-o până acum interimar. El preciza zilele trecute că Gigi Chiru a intenţionat ca astfel să dea un semnal şefilor săi ierarhici de la Bucureşti, chiar înainte de susţinerea concursului.

„Cred că s-a făcut o analiză subiectivă, pe simpatii şi antipatii. Este un Birou Permanent Judeţean nou şi poate membrii tineri s-au gândit că dacă nu am mai trecut des pe la partid, poate nu m-am implicat. Însă eu, din postura de funcţionar public, nici nu am voie să o fac şi de aceea nu am mai trecut la fel de des pe la partid. Cred că unii au votat aşa... doar să-şi arate muşchii", declara Dionisie Culeţu. Şi Marian Mitrea, directorul de la ABADL, susţinea prin intermediul unui comunicat de presă că el nu a ştiut, nu a fost anunţat şi nici nu a fost informat despre această procedură de evaluare. „Mă surprinde faptul că această procedură a fost făcută netransparent", spune Mitrea, care îi transmite şefului său de partid că va discuta acest subiect cu conducerea centrală a partidului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii