Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicat studiul geologic şi geomorfologic de delimitare a falezelor Mării Negre realizat în 2014!

ro

18 Sep, 2022 16:30 1965 Marime text



Deputata REPER Cristina Rizea a anunţat că, după un an, a câştigat în instanţă, iar Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral trebuie să furnizeze un document de interes public, realizat din bani publici şi anume studiul geologic şi geomorfologic de delimitare a falezelor Mării Negre, pe sectorul litoral Capul Midia – Vama Veche.

Studiul conţine delimitarea graniţei dintre teritoriul care aparţine Statului, prin Apele Române, şi cel din proprietatea primăriilor de pe aproape tot întinsul litoralului, între Capul Midia şi Vama Veche şi cartografieri în care teritoriul UAT-urilor şi cel al statului sunt separate de o linie roşie, iar ce se află la Est de acesta, legal reprezintă bun public, însă în realitate, o mare parte din faleze, taluzuri şi plajă a fost intabulată abuziv şi împărţită în sute de parcele care au fost vândute sau concesionate.

Studiu a fost realizat în 2014 de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar, cu scopul de a delimita falezele ca bun al statului.

Documentul poate fi consultat pe pagina web a deputatului Cristina Rizea.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Au pierdut definitiv procesul! ABADL refuză să facă public studiul de delimitare a falezelor Mării Negre pe sectorul de litoral Cap Midia - Vama Veche


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii