Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobat noul contract colectiv de muncă Iată ce beneficii au angajații din cadrul aparatului de specialitate al CJC!

ro

21 Dec, 2012 02:26 3865 Marime text
contract_colectiv_de_munca_sedinta_cjc.jpgConsilierii județeni au aprobat, ieri, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Constanța (CJC) de anul acesta, Contractul colectiv de muncă pentru anul 2013 al angajaților din cadrul aparatului de specialitate al CJC. Proiectul a fost aprobat în unanimitate, cu 32 de voturi, numărul consilierilor prezenți la ședința de ieri.

Iată ce prevede acest contract colectiv de muncă - aplicabil de la 1 ianuarie până pe 31 decembrie 2013 - și ce beneficii au angajații din cadrul aparatului de specialitate al CJC. Articolul 23 al contractului prevede că angajatorul va organiza, o dată pe an, examinarea medicală a angajaților, „în scopul de a constata dacă sunt apți pentru desfășurarea activității în posturile pe care ar uema să le ocupe sau pe care le ocupă, precum și pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale". „Examinarea medicală este gratuită, iar cheltuielile ocazionate de examinare se vor suporta integral de către angajator", se menționează în contractul aprobat ieri.

În Articolul 28 se specifică faptul că, „în măsura posibilităților, angajatorul și sindicatul vor aloca fondurile necesare organizării Pomului de Crăciun, 8 Martie, 1 Decembrie, Mielului de Paște și zilei de 1 Iunie".

Angajații din cadrul serviciului de specialitate al CJC au însă și beneficii legate de vacanțe. Astfel, Articolul 29 prevede că angajații și membrii familiilor lor (soți și copii) pot beneficia de bilete de tratament în stațiuni balneoclimaterice și turistice prin sindicat în limita disponibilului de la instituțiile competente". Mai mult, același articol precizează că beneficiarii biletelor de tratament și odihnă distribuite de sindicat „au dreptul la o reducere a costului biletelor de până la 50%, diferența fiind suportată din fondul pentru acțiuni sociale, conform prevederilor legale".

Contractul colectiv de muncă are, de asemenea, o prevedere conform căreia „pentru acoperirea unei părți din masa de prânz angajații vor primi 12 RON neimpozabili pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se face plata, începând cu data de 01.01.2013".

În Articolul 46 se precizează că, pe lângă ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, angajații vor beneficia și de un ajutor de două salarii medii brute/unitate din luna anterioară evenimentului, în cazul primei căsătorii a angajatului, un ajutor în cuantum de două salarii medii brute/unitate din luna anterioară evenimentului, în cazul nașterii unui copil, un ajutor, acordat familiei, în cuantum de două salarii medii brute/unitate din luna anterioară evenimentului, în cazul decesului angajatului, un ajutor în cuantum de două salarii medii brute/unitate din luna anterioară evenimentului plătit de angajator la decesul soțului sau soției ori la decesul unei rude de gradul I. De asemenea, „dacă decesul (n.r. - angajatului) a survenit din cauza unui accident de muncă, a unui accident în legătură cu munca sau a unei boli prefesionale, la cuantumul acordat familiei prevăzut la punctul c se adaugă încă un ajutor în cuantum de un salariu mediu brut/unitate din luna anterioară evenimentului, dar numai după stabilirea, în condițiile legii, a cauzei decesului".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii