Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 de pensionari - functionari publici din Mangalia, pusi in fata Ordonantei Boc

ro

13 Jan, 2009 02:54 1151 Marime text
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 230 privind veniturile cumulate ar putea pune „pe liber" câteva zeci de pensionari din cadrul instituţiilor publice din Mangalia. Aproape toţi aceştia au fost angajaţi înainte de schimbarea conducerii primăriei. Cei mai mulţi provin din rândul fostelor cadre militare şi din poliţia municipală.
Ordonanţa lui Boc va da, cu siguranţă, peste cap activitatea în cadrul Primăriei Mangalia şi din instituţiile adiacente acesteia. Aici sunt angajaţi cu acte în regulă circa 30 de foşti pensionari, potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodora Puşcaşu. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt foste cadre MApN sau din Poliţia Municipiului Mangalia.
Pensionarii-funcţionari publici se regăsesc în special în structura Primăriei şi a Poliţiei Comunitare şi mai puţin la celelalte servicii publice - ADPP, Serviciul Social sau Casa de Cultură.
Angajarea acestora, în urmă cu ani de zile, s-a făcut din cauza unor condiţii extrem de dure, impuse înainte de susţinerea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor respective. De exemplu, pentru posturile-cheie erau necesari zeci de ani de vechime în funcţii de conducere, lucru pe care proaspăt absolvenţii de facultăţi nu îi aveau.
Plecarea „pensionarilor", în cazul în care aceştia vor opta pentru pensia de stat şi nu pentru salariul de la primărie, va lăsa instituţia fără o serie întreagă de angajaţi cu experienţă. Cei mai mulţi dintre nou-veniţii din primărie nu au, potrivit cererii de la angajare, niciun fel de experienţă, deşi, în urmă cu câteva luni, a avut loc un val masiv de angajări. Concursul ce urma să aibă loc a fost anulat din cauza deciziei premierului Emil Boc, de sistare a oricăror angajări în sistem public.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii