Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

27 de ani de la reînfiinţarea PNL. Liberalii constănţeni încă îl aşteaptă pe Moş Crăciun

ro

16 Jan, 2017 00:00 1814 Marime text
Reînfiinţarea PNL după căderea regimului comunist a fost consfinţită printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, din 15 ianuarie1990, prin Decizia Civilă nr. 4. „Liberalismul s-a născut cu mulţi ani în urmă, în vâltoarea frământărilor de la 1848, s-a coagulat în 1875, odată cu înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, şi a renăscut după înlăturarea dictaturii comuniste, la 15 ianuarie 1990. În ziua când românii se bucură de măreţia versurilor marelui poet Mihai Eminescu, liberalii au încă un motiv de bucurie: aniversarea renaşterii Partidului Naţional Liberal”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea centrală a PNL.

PNL Constanţa nu a marcat în niciun fel acest moment, cel puţin nu pe paginile oficiale de pe o reţea de socializare. Liberalii de la municipiu încă îl mai aşteaptă pe Moş Crăciun (vezi captură), iar cei de la judeţ încă mai petrec, sărbătorindu-l pe Sfântul Ion. Nimic însă despre cei 27 de ani de liberalism, nimic despre cei mai importanţi ani din istoria liberalilor din România - 1848, 1875 sau 1990.
 
Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a precizat că nu este perioada prielnică pentru „a sărbători”. Potrivit lui Dragomir, liberalii constănţeni vor avea o primă şedinţă pe acest an abia după Biroul Permanent Naţional, care se va reuni la sfârşitul săptămânii viitoare la poalele Tâmpei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii