Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriza lui Bogdan Ciucuraş de ziua iubitei sale, Andreea Văcăraşu Două inimi cu aripi de înger în scrima din Constanţa (galerie foto+video)

ro

17 Dec, 2015 00:00 6380 Marime text


De aproape trei ani, tinerii constănţeni Bogdan Ciucuraş şi Andreea Văcăraşu formează un suflet pereche. Colegi la secţia de scrimă a CS Farul, cei doi au descoperit cu timpul că au multe în comun, că se potrivesc şi că sunt fericiţi împreună. Astfel că şi-au unit inimile 

Bogdan are 23 de ani şi a absolvit Universitatea Maritimă din Constanţa. Andreea e cu trei ani mai mică. De vreun an, ei nu mai practică scrima, dedicându-se pe de-a-ntregul studiilor. Andreea a început în 2015 Facultatea de Arhitectură „GM Cantacuzino“ din Iaşi, iar marţi a împlinit frumoasa vârstă de 20 de ani. Nefiind împreună în acest moment deosebit, Bogdan i-a făcut o surpriză Andreei, care i-a mers la suflet acesteia.


 
„La Mulţi Ani, pui mic!“, a fost mesajul primit pe Facebook, alături de un filmuleţ, tânăra Văcăraşu, când a împlinit 20 de ani. Expeditorul, iubitul ei, a plănuit de mult această surpriză. Pe 25 de cartoane a scris un mesaj pentru Andreea şi s-a filmat pe malul mării. Ideea a fost a lui, la fel şi textul, fostul scrimer nedorind să preia ceva de pe Internet, ci să fie o creaţie originală.

Nu pot zbura decât îmbrăţişaţi


„Când eram copil, cineva mi-a spus: «Oamenii sunt îngeri cu o singură aripă, ei nu pot zbura decât îmbrăţişaţi». Eram mult prea mic ca să înţeleg atunci. Am descoperit asta zece ani mai târziu. Când mintea-mi era întunecată şi credinţa înecată. O rază de soare s-a aplecat asupra mea şi mi-a luminat calea. De atunci, n-am mai încetat să zbor. Oricât de senin era cerul sau prin orice furtună am trecut. Nimic n-a reuşit să ne taie aripile. Azi, nu pot decât să mulţumesc universului pentru cea de-a 7.303-a zi din viaţa aripii mele pereche. Chiar dacă, fizic, nu suntem aproape, nu vreau să fii supărată, tristă sau dezamăgită. Azi este o zi specială!!! Şi vreau să fii cea mai fericită persoană din lume. Chiar dacă suntem la 450 km depărtare, vreau să ştii că sufletul, gândurile şi dragostea mea sunt alături de tine. Îţi urez un călduros La Mulţi Ani! Te iubesc“, a fost mesajul lui Bogdan, care a încheiat desenând o inimă cu aripi de înger. Fondul muzical ales a fost melodia „Nothing else matters“ a formaţiei Metallica, Bogdan considerând că această piesă se potriveşte cel mai bine momentului şi iubirii înalte care îi leagă pe el şi pe Andreea din 9 ianuarie 2013 încoace.

Andreea a rămas fără grai


Când a văzut ce i-a trimis Bogdan, jumătatea sa a rămas fără grai. A simţit că se sufocă de fericire. Pe moment, ar fi vrut să spună ceva, să scrie ceva, dar nu putea. Într-un târziu, a vorbit cu Bogdan şi i-a plâns de fericire la telefon. Iar când şi mâinile au ajutat-o, oprindu-se din tremurat, a postat şi ea pe Facebook: „Îţi mulţumesc din tot sufletul pentru asta şi pentru cei aproape trei ani petrecuţi împreună. Am rămas efectiv fără cuvinte când am văzut. Şi datorită ţie, şi nu numai, am avut o zi aproape perfectă (ar fi fost perfectă dacă erai aici)“. Surpriza lui Bogdan i-a înduioşat şi pe cei din familie, şi pe prietenii celor doi. „La mulţi ani, Andreea! Cel mai tare frate“, a scris Mădălina Loredana Ciucuraş, sora lui Bogdan, scrimeră activă.

„Poţi fi sigur că iubeşte“


Ideea tânărului Ciucuraş a atras şi alte mesaje şi o sumedenie de like-uri pe Facebook, atât din partea scrimerilor, cât şi a altor apropiaţi. „Foarte bine! La mulţi ani!“ (Cosmin Kortyan), „Când un om cu aşa o barbă face o declaraţie atât de sinceră, poţi fi sigur că iubeşte“ (Leonard Tănase), „Super tare! Bravo, Bogdan! La mulţi ani, copil frumos!“ (Laurenţiu Gherman), „Felicitări, Bogdan, la mulţi ani, Andreea!“ (Alexandra Lepădatu), „Vai, nu pot să cred! Cât de frumos!“ (Luiza Vodiţă), „Suuuuuuper!!!“ (Marina Gheonea), „Aşa ceva…“ (Renate Lavinia) sau „Felicitări, la mulţi ani, Andreea!“ (Andreea-Elisabeta Hriţuleac), au fost câteva dintre mesaje.

Mădălina Loredana Ciucuraş e campioană naţională


Fraţii Ciucuraş au început scrima cu antrenorii Mircea Rotaru şi Mihaela Ion. O perioadă au lucrat şi cu Sebastian Bezem, iar în ultimii ani au fost pregătiţi din nou de Mihaela Ion. Mădălina Loredana are 22 de ani, iar acum concurează la tineret (Under-23). La copii a cucerit titlul de campioană naţională, iar la cadeţi a obţinut medalia de bronz. Plus prezenţe pe podium şi la celelalte categorii de vârstă. Tânăra urmează actualmente două facultăţi, fiind în anul IV la Farmacie şi în primul an la Medicină (domeniul Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare). În paralel, face şi şcoala de antrenori de scrimă, iar în acest sens, ca un fel de practică, îndrumă şi mici scrimeri la CS Farul. La anul, în februarie, Mădălina îşi va lua licenţa de antrenoare.

Scrimă în familie


Bogdan Ciucuraş este şi el medaliat la scrimă, la Campionatele Naţionale, atât la individual, cât şi cu echipa. Situaţia din familia Ciucuraş se întâlneşte şi în familia Văcăraşu, unde Andreea are şi ea o soră mai mică ce practică scrima! Raluca Văcăraşu a urcat pe podium în întrecerile naţionale, iar de trei ani se pregăteşte la Bucureşti, la lotul naţional de floretă, în capitală fiind elevă la Liceul Teoretic „CA Rosetti“. Primul antrenor al surorilor Văcăraşu a fost Sebastian Bezem, iar Andreea şi Raluca au lucrat şi cu Horia Gheorghe, şi cu Mihaela Ion. În Copou, Andreea activează şi la o organizaţie non-guvernamentală, Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Iaşi.

  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii