Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să vă trăiască prinţul!” Fostul luptător Ştefan - Eugen Mâţă a devenit tătic (galerie foto)

ro

16 Apr, 2016 00:00 4372 Marime text
Constănţeanul Ştefan Eugen Mâţă (26 de ani), fost vicecampion naţional la lupte greco-romane, a devenit tătic, soţia sa, Vasilica, aducând pe lume un băieţel, care va primi prenumele Ştefan. Cel mai nou membru al familiei Mâţă va fi botezat în vară.
 
Primul moştenitor al lui Ştefan Eugen şi al Vasilicăi a avut la naştere 4,200 kilograme şi 54 de centimetri, iar scorul Apgar a fost 10.
 
„Suntem extrem de fericiţi. Ne bucurăm zi de zi de minunea care ne-a împlinit vieţile“, a spus Ştefan Eugen.
 
El şi Vasilica s-au căsătorit civil în luna ianuarie a acestui an, iar pe 8 iulie 2017 se vor desfăşura cununia religioasă şi petrecerea de nuntă. Băieţelul va fi botezat Ştefan, pe 2 iulie 2016, naşi urmând a-i fi Gabriela şi Cătălin Ţacu, cei care i-au cununat pe soţii Mâţă. „A fost dorinţa soţiei să-i spunem Ştefan, care este al doilea prenume al meu, dar pe care cei apropiaţi nu prea îl folosesc“, a explicat tatăl băieţelului.

„Se citeşte fericirea pe chipul tău!“

O fotografie în care fostul sportiv apare ţinându-şi copilul în braţe a dat frâu liber comentariilor şi felicitărilor apropiaţilor. „Ce bine îţi stă! Se citeşte fericirea pe chipul tău!”, „Felicitări, tăticule! Să vă trăiască sufleţelul!”, „Cap tăiat Eugen“ şi „Eugen şi mini-Eugen”, sunt admiraţi cei doi bărbaţi ai familiei Mâţă. „Felicitări, să vă trăiască şi să vă bucuraţi de îngeraşul vostru!”, „Minunăţie mică!”, „Să fii sănătos şi băftos şi să-ţi bucuri părinţii!”, „Ce scump este!”, „Bravo, familia Mâţă, să vă trăiască pisoiul şi să aveţi parte numai de bucurii alături de el!“ sau „Să vă trăiască prinţul!”, au fost şi alte mesaje.

Toţi cei patru copii au făcut sport

Familia Mâţă este una de sportivi, toţi cei patru copii (trei băieţi şi o fată) practicând sportul. Băieţii (Liviu, George şi Ştefan-Eugen) au făcut lupte, în vreme ce fata (Alina-Elena) a făcut dansuri sportive. Dintre fraţi, George nu mai este însă în viaţă, murind tragic în Olanda, în 2005, la vârsta de 24 de ani. George a fost campion naţional la copii (în 1994) şi medaliat cu bronz la copii (în 1995), la cadeţi (în 1996) şi la juniori (în 2000, an în care a fost convocat şi la Centrul Olimpic de la Piteşti). Liviu Mâţă a făcut lupte greco-romane aproape 20 de ani, începând acest sport la LPS „Nicolae Rotaru“, în 1990, la vârsta de şapte ani. Primii săi antrenori au fost Valentin Dobrin şi Marian Rada, după care a lucrat şi cu Ioan Giuglea. Cel mai bun rezultat al său a fost medalia de bronz la Campionatul Naţional de juniori, fiind convocat şi în lotul României al acestei categorii de vârstă.

Lupte şi fotbal

Ştefan Eugen este cel mai mic dintre cei trei băieţi ai familiei Mâţă şi al treilea, ca vârstă, între cei patru copii. A început luptele cu Valentin Dobrin, ulterior lucrând şi cu Ioan Giuglea. Cel mai bun rezultat al său a fost medalia de argint (cu echipa) la Naţionalele de cadeţi. La individual, ca un făcut, nu a urcat mai sus de locul patru. Pe lângă lupte, fostul sportiv a făcut şi fotbal, jucând fundaş stânga la Portul Constanţa şi la Metalul Constanţa, cu antrenorul Florin Burcea. „Datorită dânsului m-am apucat de fotbal. E un antrenor extraordinar“, apreciază tânărul Mâţă, care a fost şi căpitan de echipă la fotbal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii