Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să fii sănătos şi campion de campion!” Triatlonistul constănţean Cristian Tranulea şi-a serbat majoratul (galerie foto)

ro

20 Sep, 2018 00:00 4981 Marime text

Moment deosebit în viaţă pentru un alt sportiv constănţean, triatlonistul Cristian Tranulea, care şi-a serbat majoratul. Cristian a marcat împlinirea frumoasei vârste de 18 ani în mijlocul familiei, a prietenilor şi a antrenorilor.
 
Distracţia a fost la nivel maxim, iar felicitările la adresa campionului au curs. „La mulţi ani, dragă Cristian! Îţi dorim să cunoşti doar împlinirea pe toate planurile, să îţi păstrezi căldura din privire şi frumuseţea zâmbetului tău! Să nu îţi pierzi îndârjirea, naturaleţea şi să nu uiţi niciodată de visele tale! Felicitări părinţilor, să se bucure în continuare alături de tine, de tot ceea ce vei realiza! Te îmbrăţişăm cu mare drag!”, „La mulţi ani! De azi eşti major, dar eu îţi doresc să rămâi mereu vesel! Optimist! Ambiţios! Cu forţa unui copil neobosit!”, „La mulţi ani! Să fii sănătos, fericit şi iubit! Să-şi dea Bunul Dumnezeu tot ce-i mai bun şi frumos de la viaţă! Mult succes în sport!”, „O viaţă frumoasă, tot ce îţi doreşti!”, „Mult succes în tot ceea ce faci şi să ajungi cât mai sus posibil!”, „…Ooo, azi e ziua majoratului unui mic mare campion. La mulţi ani cu voioşie şi împliniri!”, „La mulţi ani şi multe succese, campionule!”, „Să realizezi tot ce îşi doreşti, Cristi!”, „Să fii sănătos şi campion de campion!”, sau „La mulţi ani, multă sănătate, fericire şi noroc, mulţi ani frumoşi până la adânci bătrâneţi!”, au fost câteva dintre urări.

 „Momentul când poţi face lucruri nepermise“ 

Şi antrenorul de nataţie al lui Cristian, Octavian Tileagă, i-a adresat acestuia un mesaj, cu o zi înainte chiar de împlinirea de către triatlonist a vârstei de 18 ani. „În contul zilei de mâine, «Strălucitorule», dacă tot ai intrat de Ziua ta în topul mondial al triatloniştilor, profit de ocazie să-ţi urez Ani Mulţi Fericiţi, bucurii fără măsură şi împliniri pe toate planurile (mai cu seamă în sport!). Îţi recomand călduros să te distrezi din plin în această zi, fiindcă, de mâine, începem antrenamentele noului sezon! Te îmbrăţişez cu Mare drag, Cristi! La Mulţi Ani!“. Ulterior, în ziua cea mare, Tileagă a revenit cu un mesaj: „Dintre cei 1,8 miliarde de adolescenţi, câţi numără omenirea, Cristian a spus «Pa!» în această zi, serbându-şi alături de noi majoratul. Un majorat aflat la cumpăna dintre adolescenţă şi maturitate. Deşi sociologii sunt de părere că tinerii din zilele noastre ajung la maturitate abia în jurul vârstei de 30 de ani, deoarece până atunci petrec mult timp studiind, călătorind sau încercând să-şi construiască o carieră, cei mai mulţi dintre tineri consideră că decisivă este vârsta de 18 ani, motivând că acesta este momentul când poţi să faci lucruri nepermise până atunci, cum ar fi să consumi alcool sau să conduci maşina. Astfel, împlinirea vârstei de 19… 20… 21 de ani nu mai are nicio semnificaţie. La Mulţi, Mulţi Ani, Cristian! Îţi urăm cu mult drag împlinirea a tot ceea ce îţi doreşti tu mai mult în viaţă! Şi nu uita… atacă permisul de conducere, nu sta pe gânduri!”.

Zâmbetul şi optimismul rezistă! 

Recent, Cristian Tranulea a participat la Campionatul Balcanic din Macedonia, ocupând locul patru în întrecerea juniorilor. „A trecut şi ultima provocare din acest sezon: 2018 Ohrid ETU Triathlon Balkan Championhips. După un înot bun, am reuşit să rămân în faţă pe segmental de ciclism, într-un pluton format din 6 sportivi. Lupta pentru medalie a fost foarte deschisă, podiumul fiind decis la alergare. Din păcate, prima mea medalie pe plan international întârzie să apară, după locul 4 de astăzi, dar am tot ajutorul necesar să-mi continui lupta către vârf! Zâmbetul şi optimismul rezistă! Mulţumesc celor doi minunaţi antrenori (Filip Grigorescu şi Tavi Tileagă), clubului meu ACS Bike Squad şi Giant Team România pentru sprijinul necondiţionat, FRTRI şi părinţilor! Trebuie să-l pomenesc şi pe domnul doctor Cristian Dobre, pentru tot ajutorul de pe parcursul acestui sezon, plin de probleme, accidentări şi multe altele”, a menţionat Cristian.

Accident urât la bicicletă în aprilie 

Antrenorul Filip Grigorescu s-a referit şi el la problemele de sănătate cu care elevul său s-a confruntat pe parcursul sezonului, ca şi cu unele mici incidente. „Cristian încheie un sezon dificil cu locul 4 la Campionatul Balcanic din Macedonia. Chiar dacă a muncit foarte mult şi şi-a dorit enorm să urce pe podium, nu a fost să fie de data asta, 19" uneori sunt o eternitate... După ce a câştigat baremele naţionale în luna februarie şi se anunţa un sezon promiţător, a urmat un accident urât la bicicletă în luna aprilie, a continuat cu ceva probleme medicale şi alte mici incidente, care, periodic, ne-au scos din programul de antrenament şi ne-au împiedicat să ajungem la forma la care am fi dorit. În final, drumul spre marea performanţă e lung şi anevoios, dar cine are puterea să-şi urmeze visul are şanse să-l îndeplinească! Felicitări, Cristi, pentru spiritul tău de luptător, pentru inima ta mare, pentru ambiţia şi determinarea ta. S-a încheiat o luptă, dar bătălia continuă! Noi suntem în continuare alături de tine!“, a punctat Filip Grigorescu.
 
Sursa foto: Facebook 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii