Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a căsătorit multipla campioană a Constanţei Ana-Maria Greceanu Mireasă plimbată în caleaşcă şi urcată în carul alegoric (galerie foto)

ro

09 Jul, 2014 00:00 5746 Marime text
Fosta mare atletă constănţeană Ana-Maria Greceanu a devenit doamna Vasilache. Tânăra de 25 de ani şi alesul inimii ei, Marian, şi-au unit destinele, iar nunta lor, desfăşurată în Mamaia, a fost una de vis
 
De 16 ori campioană naţională. Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de juniori (de la Beijing). Locul 3 la Cupa Mondială şi argint la Cupa Europei (cu echipa României). De trei ori campioană balcanică. Ana-Maria a fost o mare campioană a Constanţei în proba de marş, dar a fost nevoită să renunţe prematur la carieră, din pricina unei accidentări. Acest lucru nu a împiedicat-o însă pe sportivă să meargă înainte pe drumul unei vieţi înfloritoare şi fericite. În prezent, este instructor de aerobic şi, recent, s-a căsătorit.
 
Ana-Maria (25 de ani) şi Marian Vasilache (27 de ani) se ştiu de mici, fiind vecini. În urmă cu şapte ani şi jumătate, şi-au dat seama că sunt suflete pereche şi că nu pot trăi unul fără celălalt. De atunci, formează un cuplu superb, iar de câteva zile, sunt soţ şi soţie. Cei doi şi-au unit destinele la Constanţa. Ceremonialul religios a avut loc la Biserica „Sf. Gheorghe“, iar petrecerea a fost găzduită de Restaurantul „Sirena“ din Mamaia. Nuntaşii, 155 la număr, au petrecut ca în basme. „Toată lumea s-a simţit excelent. Ne bucurăm mult şi le mulţumim tuturor că ne-au fost alături cu ocazia acestui eveniment deosebit din viaţa noastră“, a declarat Ana-Maria. Naşii tinerilor însurăţei sunt Violeta şi Constantin Stan, prieteni foarte buni de-ai lor, iar domnişoara de onoare a fost Adriana Turnea, o altă bună prietenă de-a Anei-Maria, şi ea fostă atletă la marş. Cele două au fost colege de antrenament, iar în prezent, Adriana e studentă în Anglia, venind special în România pentru nunta de la Mamaia. „Casă de piatră! Să vă iubiţi mult de tot!”, a transmis Adriana. Atât Ana-Maria, cât şi soţul ei sunt constănţeni. Marian a urmat la Bucureşti cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară, iar în prezent activează, la Constanţa, ca reprezentant de vânzări la o firmă de medicamente pentru animale.
Alte mesaje de felicitare au fost: „Felicitări, casă de piatră şi îţi doresc tot ce este mai bun şi mai frumos într-o familie. Pupici!” (Katy şi Gaby Spătaru); „Casă de piatră şi felicitări!” (Cristina Mihaela Decu); „Felicitări, Ana-Maria! Casă de piatră să aveţi şi să vă iubiţi până la adânci bătrâneţi” (Lăcrămioara Vanghele).

Le-au cântat Ca$$a Loco, Ştefan Bănică jr. şi Cleopatra Stratan

Mirele şi mireasa au fost sufletul petrecerii de la „Sirena“. Fericirea li se citea pe feţe şi au ţinut cu tot dinadinsul ca toţi invitaţii să se distreze ca niciodată. „O miresică cât toate miresele la un loc, frumoasă şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să fii fericită!”, a admirat-o Monica Niţu pe Ana-Maria. „Casă de piatră şi numai împliniri şi bucurii îţi doresc, draga mea!”, a transmis şi Anişoara Cotoban. Dansul mirilor a fost deosebit, cu o coregrafie haioasă, în care cei doi tineri au combinat mai multe melodii. Au început cu un vals, apoi au dansat pe ritmurile unei melodii a formaţiei Ca$$a Loco, apoi pe acordurile piesei „Veta“ a lui Ştefan Bănică jr. sau ale celebrului cântec Ghiţă (interpretat de Cleopatra Stratan). Ana-Maria ar fi vrut să le aibă alături şi pe ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, pe soţul acesteia, Szolt Gyongyossy, şi pe fosta sa antrenoare, Stana Mihăilescu, însă, cu regret, niciuna dintre aceste persoane nu au putut ajunge, din motive obiective.

Au botezat, iar sâmbătă cunună

Ca orice mireasă, şi Ana-Maria a fost furată la miezul nopţii. Gaşca lotrilor a fost formată din prieteni de-ai tinerilor căsătoriţi, mulţi fiind colegi de liceu şi de facultate de-ai lui Marian. Ana-Maria a fost dusă cu o caleaşcă la un club din Mamaia, iar când alaiul a ajuns într-un alt local, în faţa acestuia se afla un car alegoric. Bineînţeles că mireasa nu a ratat prilejul de a urca în el, pentru câteva poze, deşi a fost cam dificil de ajuns sus, întrucât nu exista scară. În acelaşi timp, unul dintre răpitori s-a costumat în mireasă şi s-a întors la nuntă, unde a mai dansat odată cu Marian dansul mirilor. A fost o distracţie pe cinste! Ginerică şi-a primit soţia doar după ce i-a făcut în faţa tuturor o declaraţie de dragoste şi le-a dat hoţilor o sticlă de whisky. Ana-Maria şi Marian încă nu au stabilit unde şi când îşi vor petrece luna de miere. Aceasta şi pentru că, sâmbătă, 12 iulie, îi vor cununa pe prietenii lor apropiaţi, Marian şi Violeta Bratu. Sunt şi vecini cu ei, iar naşul şi finul au fost colegi din clasa întâi şi până la absolvirea liceului. Marian şi Violeta au o fetiţă de aproape patru luni, care, sâmbăta trecută, a fost botezată tot de soţii Vasilache. Fetiţa se numeşte Iris-Maria. Iris, pentru că e frumoasă ca o floare, precum mama, iar Maria - după tată, naş şi naşă.

De la Şcoala 24, pe pista de atletism

Născută pe 12 mai 1989, Ana-Maria Greceanu a practicat atletism timp de 12 ani. A renunţat la acest sport în urmă cu trei ani, din pricina unei accidentări, iar de un an şi jumătate, este instructor de aerobic la o sală din Constanţa. O perioadă, a activat pe acelaşi post şi în Kuweit. „Am fost operată la genunchi, din pricina unei luxaţii la rotulă. Recuperarea a durat un an şi a fost anevoioasă. După ce am revenit, am mai ieşit o dată campioană naţională, dar apoi n-am mai putut, clacând mai mult psihic. Astfel că am renunţat“, povesteşte Ana-Maria. Aceasta este de 16 ori campioană naţională, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de juniori, de la Beijing, şi la Cupa Mondială (cu echipa). În calitate de componentă a formaţiei României, a cucerit şi argintul la Cupa Europei. Ana-Maria are în palmares şi trei titluri de campioană balcanică. Fosta atletă a fost descoperită de Nicoleta Artin: „Ea a fost cea care m-a luat de la Şcoala 24 şi m-a dus pe pista de atletism. Eram în clasa a treia“, povesteşte Ana-Maria. Artin a lucrat cu tânăra Greceanu timp de un an, după care, până la finalul carierei, sportiva de la marş a fost pregătită şi condusă spre marea perfomanţă de Stana Mihăilescu, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi la Clubul Sportiv Farul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii