Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Îmi poartă noroc şi îmi dau mai multă putere“ „Robert“ şi „Roxy“, ghetele-minune ale rugbystului Florin Vlaicu, de la Farul Constanţa (galerie foto)

ro

05 Jul, 2014 00:00 5871 Marime text
Rugby-ul şi familia sunt cele două comori ale rugbystului Florin Vlaicu, pe care jucătorul Farului Constanţa şi al echipei naţionale le venerează. Cel mai bun marcator al ultimelor două ediţii ale campionatului României, Vlaicu face şi pe terenul de rugby dovada marii iubiri pe care le-o poartă soţiei şi fiului. „Roxana şi Robert sunt talismanele mele. Îmi poartă noroc şi îmi dau mai multă putere“, a declarat sportivul care va împlini 28 de ani pe 26 iulie.

Forţa şi eficacitatea de pe gazon ale fundaşului Florin Vlaicu îi vin acestuia şi din sânul familiei, rugbystul de 1,86 m şi 100 kg bucurându-se un sprijin moral deosebit din partea soţiei sale, Roxana. Iar de când familia Vlaicu a fost binecuvântată, în urmă cu aproape patru luni, cu un băieţel, Robert, starul Farului şi al echipei naţionale este împlinit pe deplin. Anul trecut, jucătorul şi-a inscripţionat ghetele de joc cu prenumele soţiei (pe dreptul) şi al său (pe stângul), iar de când i s-a născut băieţelul, „Robert“ i-a luat locul lui „Florin“, prenumele băieţelului fiind trecut pe gheata dreaptă, iar cel al soţiei, „Roxy“, fiind acum pe cea stângă. „Consider că îmi poartă noroc să joc cu ghetele inscripţionate cu prenumele celor două persoane atât de dragi mie. Gândul că îi ştiu alături de mine pe soţie şi pe fiu îmi dă mai multă putere“, a declarat Florin Vlaicu. Ghetele au fost inscripţionate la firma unui prieten bun din Bucureşti de-al „Americanului“, la care au apelat şi alţi sportivi, inclusiv fotbalişti de la Steaua. Cele două noi ghete au fost gata de curând, Florin folosindu-le la un singur meci până acum, cel al României din IRB Nations Cup, contra echipei Emerging Ireland. Florin îi are alături la Constanţa pe Roxana şi pe Robert, iar băieţelul a fost adus şi la un meci al Farului. „Nu ştiu dacă va fi şi el rugbyst. Va alege ce sport va urma când va mai creşte“, a spus internaţionalul echipei constănţene.

„Vrem să jucăm finala“



Venit la Farul la începutul acestui campionat, de la Steaua Bucureşti, Florin Vlaicu spune că s-a acomodat foarte bine la formaţia de pe litoral. „Am deja jumătate de an la Farul. M-am integrat fără probleme. Sperăm ca în acest sezon să facem o figură frumoasă şi să jucăm finala. De mult nu a mai ajuns Farul să lupte cu titlul pe masă. De aceea am şi venit pe litoral, animat de planuri mari. Suntem însă mulţi jucători noi şi e foarte greu să omogenizezi rapid echipa în aceste condiţii. Dar sperăm ca, după pauza competiţională, să venim cu un suflu nou şi să învingem şi echipele din Baia Mare şi Timişoara“, a declarat Vlaicu. În acest moment, RCJ Farul Constanţa se află pe locul 3 în clasamentul sezonului regulat, în spatele formaţiilor Ştiinţa Baia Mare şi RCM Timişoara.      

De ce i se spune „Americanul“



Lui Florin i se zice şi „Americanul“, iar jucătorul a povestit pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby cum s-a ales cu această poreclă, la chiar primul său antrenament de rugby. „Se întâmpla pe un teren, la Bragadiru. Ajunsesem acolo din întâmplare, după ce un coleg de clasă mersese la câteva şedinţe de pregătire, şi apoi m-a convins şi pe mine. Eram îmbrăcat cu un tricou pe care scria «America», iar la prima pasă pe care am primit-o, balonul mi s-a spart în braţe. Antrenorul a venit şi a întrebat cine a spart mingea, iar toţi copiii au spus că ala cu tricoul cu America. De atunci, mi se spune «Americanul»“, a arătat Florin Vlaicu.      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii