Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I-a cerut mâna iubitei chiar de ziua acesteia Fostul luptător Ştefan-Eugen Mâţă s-a căsătorit (galerie foto)

ro

26 Jan, 2016 00:00 3825 Marime text
 

Fostul luptător constănţean Ştefan-Eugen Mâţă şi jumătatea sa, Vasilica, au devenit oficial o familie. Peste câteva luni, cei doi vor fi şi părinţi, aşteptând cu nerăbdare venirea pe lume a unui băieţel 
 
Fost vicecampion naţional la lupte greco-romane (cu echipa), Ştefan-Eugen Mâţă a intrat în rândul bărbaţilor căsătoriţi. El şi Vasilica formau un cuplu din 2011, iar anul trecut, tânărul, care e născut pe 9 februarie 1990, a cerut-o pe fată în căsătorie. Cu câteva zile în urmă, a avut loc cununia civilă, iar un preot le-a „citit“ verighetele. Restul ceremonialului religios şi petrecerea cea mare au fost programate în 2017. Până atunci, tinerii căsătoriţi vor trece prin emoţiile şi bucuria date de naşterea primului lor moştenitor şi de botezul acestuia.
 
Ştefan-Eugen şi Vasilica s-au cunoscut în localitatea Fântâna Mare, din judeţul Tulcea. De acolo e tânăra, dar acolo locuiau şi bunicii din partea mamei ai fostului sportiv. „Am cunoscut o fată plină de viaţă, a cărei prezenţă mă făcea fericit. Îmi plăcea foarte mult să mă găsesc în preajma ei. Încă de la început, ne-am înţeles foarte bine, iar treptat, prietenia noastră s-a transformat într-o frumoasă poveste de iubire“, povesteşte Ştefan-Eugen. După patru ani de fericită relaţie, anul trecut, fostul luptător şi-a luat inima în dinţi şi i-a oferit inelul de logodnă alesei inimii sale. Momentul a fost unul special, care a emoţionat-o pe fată: 22 octombrie, ziua ei de naştere.

Au fost cununaţi de familia Ţacu

Primul rod al iubirii dintre cei doi va fi un băieţel, care se va naşte la începutul lunii aprilie a acestui an. Pe 2 iulie 2016, va fi botezul, iar pe 8 iulie 2017 se vor desfăşura cununia religioasă şi petrecerea de nuntă. Ştefan-Eugen şi Vasilica au fost cununaţi de familia Ţacu (Gabriela şi Cătălin), prieteni foarte buni cu tinerii căsătoriţi. Constănţeni de fel, naşii proaspetei familii Mâţă sunt actualmente în Norvegia, cu serviciul. Printre cei care i-au fost alături lui Ştefan-Eugen cu ocazia cununiei civile s-au numărat şi gemenii Bărbat (George şi Mihai), vecini cu el şi foşti colegi de-ai săi de la lupte.

„Să vă iubiţi o viaţă, exact ca-n prima zi!“

Tânăra familie a primit multe felicitări pe Facebook cu ocazia fericitului eveniment. „Casă de piatră, multă înţelegere şi multe bucurii!“, „Felicitări! Un bebe sănătos şi frumos, multă iubire şi înţelegere!“, „Să fiţi o familie fericită şi împlinită!“, „Felicitări, familia Mâţă! Casă de piatră şi tot ce vă doriţi să se împlinească!“, „Casă de piatră! Copii frumoşi şi sănătoşi! Să vă iubiţi o viaţă, exact ca-n prima zi, ba chiar mai mult!“ sau „Să fiţi sănătoşi, să vă iubiţi şi fie ca fiecare moment al căsniciei voastre să fie o cărămidă cu care să construiţi un edificiu rezistent, pe care nimeni şi nimic să nu-l poată distruge vreodată!“, „Casă de piatră! Nunta voastră deschide calea spre un nou început, care trebuie sărbătorit din plin. Bucuraţi-vă de fiecare clipă pe care o veţi petrece împreună!”, „Felicitări şi casă de piatră, Ştefan - Eugen! Vasilica, ai făcut o alegere bună! Eugen este un om minunat şi, cu siguranţă, va fi un tătic extraordinar. Naştere uşoară şi multă fericire!”, au fost câteva dintre urări.

Toţi fraţii Mâţă au făcut lupte

Familia Mâţă este una de sportivi, toţi cei patru copii (trei băieţi şi o fată) practicând sportul. Băieţii (Liviu, George şi Ştefan-Eugen) au făcut lupte, în vreme ce fata (Alina-Elena) a făcut dansuri sportive. Dintre fraţi, George nu mai este însă în viaţă, murind tragic în Olanda, în 2005, la vârsta de 24 de ani. George a fost campion naţional la copii (în 1994) şi medaliat cu bronz la copii (în 1995), la cadeţi (în 1996) şi la juniori (în 2000, an în care a fost convocat şi la Centrul Olimpic de la Piteşti).
 
Liviu Mâţă, care s-a căsătorit în 2014, a făcut lupte greco-romane aproape 20 de ani, începând acest sport la LPS, în 1990, la vârsta de şapte ani. Primii săi antrenori au fost Valentin Dobrin şi Marian Rada, după care a lucrat şi cu Ioan Giuglea. Cel mai bun rezultat al său a fost medalia de bronz la Campionatul Naţional de juniori, fiind convocat şi în lotul României al acestei categorii de vârstă.

Ştefan-Eugen Mâţă a fost şi căpitan la fotbal

Ştefan-Eugen este cel mai mic dintre cei trei băieţi ai familiei Mâţă şi al treilea, ca vârstă, între cei patru copii. „Pot spune că m-am născut la sala de lupte, unde am intrat prima dată pe la vârsta de doi ani. Fraţii mei practicau deja acest sport şi aşa am început şi eu. Ţin minte că primul meu antrenor, Valentin Dobrin, m-a prezentat astfel la primul concurs: «Vă prezint un viitor mare sportiv!». Eu am ajuns însă doar până la nivelul de vicecampion naţional la cadeţi (cu echipa). La individual, ca un făcut, nu am urcat mai sus de locul patru. Deşi la startul competiţiilor eram cotat printre favoriţi, mă opream mereu, clacam la intrarea la medalie. La competiţiile locale, interjudeţene sau cele disputate în alte judeţe, în afara Naţionalelor, ieşeam însă mereu primul, nefiind apăsat de miză“, povesteşte Ştefan-Eugen, care a fost pregătit la lupte şi de Ioan Giuglea.
 
Pe lângă lupte, fostul sportiv a făcut şi fotbal, jucând fundaş stânga la Portul Constanţa şi la Metalul Constanţa, cu antrenorul Florin Burcea. „Datorită dânsului m-am apucat de fotbal. E un antrenor extraordinar“, apreciază tânărul Mâţă, care a fost şi căpitan de echipă la fotbal.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii