Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faimosul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu partenera lui româncă (FOTO)

ro

21 Jan, 2023 09:45 2484 Marime text
Faimosul astronaut Buzz Aldrin a făccut un anunț special pe pagina de socializare. 

Acesta anunțat că și-a unit destinele cu partenera lui româncă, într-o mică ceremonie privată în Los Angeles.

Anca Faur este originară din Deva. A absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983.
 

Suntem la fel de încântați ca adolescenții care fug., a spus faimosul astronaut. 


Iată anunțul făcut de Buzz Aldrin:  

La împlinirea a 93 de ani și ziua în care voi fi onorat și de „Legendele vii ale aviației”, vă anunț cu plăcere că dragostea și partenerul meu de mult timp, dr. @TAG, și cu mine ne-am legat. Am fost uniți în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles, și suntem la fel de încântați ca adolescenții care fug., a scris Aldrin pe pagina de socializare. 


Despre Buzz Aldrin

Edwin Eugene Aldrin, Jr. (n. 20 ianuarie 1930,Glen Ridge⁠(d), New Jersey, SUA), cunoscut ca Buzz Aldrin, este un astronaut și inginer american, cunoscut pentru faptul că a fost al doilea om, după Neil Armstrong, coechipierul său, care a pășit pe Lună.

A absolvit Academia West Point și a zburat în 66 de misiuni de luptă în Războiul din Coreea. În 1963, a obținut doctoratul la MIT și a fost selectat ca astronaut. În 1966, i s-a alăturat lui James A. Lovell, Jr. în zborul Gemini 12, care a durat patru zile (11-15 noiembrie). Ieșirea de 5 ore și jumătate în spațiu a lui Aldrin a dovedit că, de fapt, organismul uman poate lucra în vidul din spațiul cosmic.

A fost pilot al modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul unei misiuni care s-a desfășurat între 16 și 24 iulie 1969, în timpul căreia, pe 20 iulie, a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong.

foto: facebook/ Buzz Aldrin 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii