Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Frîncu, Matei Stănei, Sorin Popescu, Ion Negreci, Gabriela Agache şi Florin Uzum îşi serbează astăzi zilele de naştere (galerie foto)

ro

13 Dec, 2016 00:00 4664 Marime text
Sportul constănţean sărbătoreşte astăzi, cu ocazia zilei de naştere, câteva dintre personalităţile şi campionii săi. Este vorba de Elena Frîncu (fostul director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa), de Matei Stănei şi Florin Uzum (antrenori de gimnastică), de Sorin Popescu (fost director al Clubului Sportiv Şcolar nr. 1) şi de Gabriela Agache (fostă gimnastă).

Considerată cel mai de succes manager de sport din România, Elena Frîncu a condus timp de 22 de ani DJST Constanţa, iar în urmă cu patru ani a ieşit la pensie. A avut o activitate prodigioasă şi în sport, fiind vicecampioană mondială de senioare la handbal, multiplă campioană balcanică de junioare şi senioare, semifinalistă cu echipa IEFS în Cupa Campionilor Europeni şi triplă campioană naţională de junioare şi senioare. Elena Frîncu deţine şi titlul de maestru emerit al sportului şi a fost declarată cetăţean de onoare al municipiilor Constanţa şi Medgidia şi al comunei Cumpăna.

Cu ocazia ieşirii la pensie, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a acordat Colanul de Aur, Elena Frîncu fiind primul administrator sportiv din România onorat cu această înaltă distincţie.

Antrenor emerit, Matei Stănei împlineşte astăzi 71 de ani, iar, în 2004, graţie rezultatelor şi a activităţii sale deosebite în sport, a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. Cea mai cunoscută elevă a sa este Cătălina Ponor (multiplă campioană olimpică), de a cărei pregătire se ocupă din nou, la Bucureşti. Recent, Matei Stănei a însoţit-o pe Cătălina în Mexic, la ediţia a şasea a Galei „Abierto Mexicano”, unde campioana s-a impus la aparatele sale favorite, bârnă şi sol, şi a încheiat evenimentul cu o demonstraţie foarte apreciată.

Fost director al CSS1 şi fost arbitru internaţional de volei, Sorin Popescu sărbătoreşte astăzi împlinirea a 80 de ani, iar antrenorul de gimnastică Florin Uzum, care activează în prezent în colectivul tehnic al Centrului Naţional Olimpic de Pregătire junioare de la Deva, a ajuns la 41 de ani. Gabriela Agache a fost componentă a lotului de gimnastică al României, iar de mai mulţi ani se află în străinătate.
 
Tot astăzi, fostul rugbyst constănţean Ion Negreci a împlinit 46 de ani. Lansat de Şcoala Sportivă nr. 2 Constanţa, Negreci este cunoscut pentru evoluţiile sale, ca taloner, de la CFR Constanţa, dar şi de la echipele naţionale ale României (de tineret - patru selecţii şi de seniori - 12). A jucat atât la reprezentativa tricoloră de rugby în 15 (la care a debutat cu eseu), cât şi la cea de rugby în 7. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii