Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplomă de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța “Vocea de flacără a rock-ului românesc”, la ceas aniversar (video)

ro

14 Sep, 2020 07:36 2475 Marime text
  • Este o zi împortantă în viața artistei Dida Drăgan!
  • Supranumită “Vocea de flacără a rock-ului românesc”, cântăreața împlinește astăzi o frumoasă vârstă.
Dida Drăgan (nume complet: Didina Alexandra Drăgan, s-a născut la data de 14 septembrie 1946, Jugureni, Dâmbovița) este o solistă vocală și autoare de versuri din România. Este absolventă a Școlii Populare de Artă, clasa Florica Orăscu, scrie wikipedia.org.

Își face debutul la Concursul de interpretare București '71 obținând premiul I, cu piesa "Vechiul pian" de Vasile V. Vasilache.

În anul 1972, obține locul I la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, la secțiunea Interpretare.

În anul 1974, la Dresda obține premiul pentru cel mai bun solist al festivalului și premiul al III-lea pentru interpretarea piesei „Ca-n poveste” de Petre Magdin.

În 1975 participă la Concursul Internațional „Cupa Europei” de la Knokke, Belgia și obține premiul special "Cupa Intercontinentală".

Câștigă 15 ediții ale emisiunii „Schlager Studio” din Germania, editează discuri la Amiga Records și este solicitată să cânte în Berlinul de Vest.

Face turnee în Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, URSS, Belgia, Danemarca, Japonia.

La Tokio este finalistă la Festivalul Internațional al Cântecului de la Tokio cu piesa „Sămânța nemuririi” de Radu Șerban.

Participă la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia'85 cu piesa "Leagănul meu" (Muzica: Horia Moculescu) care obține Trofeul Mamaia la secțiunea "Creație".

Are colaborări cu formațiile Mondial, Romanticii, Roata, Sfinx, Monolit și Roșu și Negru.Colaborează cu compozitori ca Liviu Tudan, Petre Magdin, Anton Șuteu cu care a și lansat în 1986 un album de autor.

Scrie unele din textele cântecelor; colaborează de asemenea cu poeta Daniela Crăsnaru.

În 2003 primește în cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, Diploma de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța.

Este supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”.

În 1990 începe cariera politică în cadrul PNL, alături de Dinu Patriciu. Din iunie 2007 este membru în Consiliul de Administrație al TVR.

 

Sursa foto-video: Youtube/Adrian Toma Ordean
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii