Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai bun jucător în finala Cupei României din 2019 Fundașul Virgil Ghiță, de la FC Viitorul, a împlinit 22 de ani

ro

06 Jun, 2020 00:00 3993 Marime text
  •  Virgil Ghiță a debutat în Liga 1 în anul 2017
  •  În 2019, tânărul fotbalist a obținut două trofee cu echipa de club
  •  Jucătorul este născut la Pitești și a intrat în Academia Hagi în 2011


Om de bază la FC Viitorul, internațional de tineret al României și unul dintre cei mai apreciați fundași centrali din Liga 1, Virgil Ghiță și-a serbat ziua de naștere, el împlinind 22 de ani.

„La mulți ani, Virgil! Îți urăm multă sănătate, fericire și reușite în tricoul negru-albastru!“, a fost mesajul FC Viitorul. Ghiță s-a născut la Pitești și a intrat în 2011 în Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“. Din anul 2017 a început să evolueze pentru echipa de seniori FC Viitorul, debutând în Liga 1 pe 21 octombrie 2017, într-un meci de pe teren propriu cu CFR Cluj, câștigat de echipa lui Hagi cu 1-0.
 

Semifinalist la Euro

Virgil Ghiță are în palmares alături de echipa de pe litoral Cupa și Supercupa României, ambele câștigate în 2019. În finala Cupei, în care Viitorul a dispus de Astra Giurgiu, în prelungiri, tânărul stoper a fost desemnat omul meciului, Virgil înscriind golul egalizator, iar apoi având o intervenție excelentă, respingând o minge de pe linia porții și menținând scorul de 2-1 pentru echipa sa! Anul trecut, Ghiță a fost semifinalist cu Naționala de tineret a României la Campionatul European U-21.
 

Cel mai bun stoper din Liga 1 în etapa a 17-a!

FC Viitorul a avut doi jucători în echipa ideală a etapei a 17-a din Liga 1, în care trupa de pe litoral a învins la scor, la Ovidiu, Sepsi Sf. Gheorghe, scor 4-1. Cei doi au fost Virgil Ghiţă şi mijlocaşul Andrei Ciobanu. Ghiţă a revenit pe teren la acel meci după o pauză de trei luni, cauzată de o accidentare, şi a făcut-o excelent, marcând şi un gol (reuşita de 1-0). Evoluţia foarte bună a tânărului stoper s-a oglindit şi în statistica Instat, în care Virgil a avut un Intex de 343 (cel mai mare din etapa a 17-a dintre fundaşii centrali), precum şi 93% pase reuşite! „M-am uitat şi eu peste statistici şi mă bucur că am făcut un joc bun. Sper să fier la fel şi în următoarele etape, poate şi mai bine. Reuşitele mele mă motivează şi sper să progresez de la meci la meci“, declara Virgil Ghiţă.
 

„Am rămas cu multe lucruri frumoase“

Jucătorul Viitorului a avut un an 2019 fructuos, în care a obținut două trofee cu echipa de club și a disputat o semifinală de Campionat European U-21. „A fost un an greu, dar cu multe realizări. Am câștigat două trofee și am încheiat pe podium sezonul trecut. Cred că este un an împlinit. Am participat și la Campionatul European de tineret. Cel mai important moment pentru mine a fost finala Cupei României, în care am reușit să fac o partidă foarte bună, am dat un gol și am fost declarat jucătorul meciului. Sunt bucuros pentru aceasta. Am rămas cu multe lucruri frumoase după turneul final al CE U-21, cu atmosfera pe care suporterii noștri au creat-o. Parcă am jucat acasă! A fost o perioadă foarte frumoasă pentru mine, contează că am fost acolo“, a declarat Virgil Ghiță.

Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)


Citește și:

#ConstanțaEsteBine Tricouri cu semnăturile lui Gică Hagi și Virgil Ghiță, scoase la licitație de FC Viitorul, pentru a ajuta „Crucea Roșie“

FC Viitorul. Lupta contra coronavirusului Virgil Ghiță - „Suntem determinați să nu lăsăm frica și ignoranța să ne doboare!“

„Un an împlinit“ Care a fost cel mai important moment din 2019 pentru Virgil Ghiță, fundașul FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii