Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana, la vârsta de 16 ani! Elena Frîncu şi fotografia care a emoţionat-o până la lacrimi. Amintiri din anul 1969

ro

19 Sep, 2018 00:00 8922 Marime text
Un eveniment festiv la care a participat Elena Frîncu, fost director, timp de 22 de ani, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, i-a readus în faţa ochilor fostei vicecampioane mondiale la handbal imagini şi amintiri de neuitat din anul 1969!
 
Soţia antrenorului emerit Traian Bucovală, Adriana, a împlinit 80 de ani, iar la marcarea festivă a acestui moment special a fost invitată şi Elena Frîncu, o prietenă apropiată a familiei Bucovală. Sub bagheta lui Traian Bucovală, Elena Frîncu (membră al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român) a obţinut mari performanţe ca sportivă, iar în 1969 a cucerit, cu echipa de junioare, titlul naţional cu Şcoala Sportivă de Elevi numărul 1 din Constanţa (actualul Club Sportiv Şcolar nr. 1). Tinerele jucătoare obţineau atunci primul titlu naţional al handbalului feminin constănţean!
 

Alergând printre handbaliste

 
„La ziua de naştere a Adrianei Bucovală au participat, normal, şi copiii lor. Eu le povesteam celor prezenţi cum era atunci când eram mică. Am adus în discuţie şi anul 1969, anul cuceririi titlului, şi cum Bogdan (fiul cel mare al soţilor Bucovală), participa la noi la antrenamente, la Şcoala Sportivă 1. El avea atunci cinci ani şi se juca numai cu mine. La care Bogdan, care acum are peste 50 de ani, e om în toată firea, îmi arată o poză”, povesteşte Elena Frîncu. Era o fotografie chiar din acel an, de pe terenul de la actualul CSS1, de la un antrenament, cu Elena Frîncu şi colegele sale şi cu puştiul de cinci ani Bogdan Bucovală alergând printre handbaliste, care deveniseră recent campioane naţionale! Exact ce le povestea Elena Frîncu celor de la petrecere! Elena Frîncu avea în acea poză aproape 17 ani, vârstă pe care avea să o împlinească în luna decembrie 1969. 
 

„Ce copil am fost…”

 
Maestra emerită a sportului şi considerată cel mai de succes manager de sport din România a avut o mare şi plăcută surpriză. O imagine de acum 49 de ani, din tinereţea sa, care a emoţionat-o până la lacrimi! „Am înnebunit! Am început să plâng. Mă uitam cu nostalgie la poză, acum am 65 de ani, acolo aveam 17. Eram deja campioană naţională, anul următor plecam la facultate. Jucam pe zgură şi pe bitum. Handbalul se juca peste tot. E superbă poza, aşa mi-a plăcut… Am mărit-o pe telefon şi nu mă mai săturam uitându-mă la ea. Îmi ziceam: «Ce copil am fost…»“, a mai spus Elena Frîncu.

Citeşte şi:
 
Povestea celebrului titlu de campioană din 1969 „Legenda Tăbăcăriei“ a ajuns cadru universitar la New York

Legendă a handbalului din Constanţa Antrenorul emerit Traian Bucovală împlineşte astăzi 80 de ani (galerie foto)

„Botezul este unic, un dar dumnezeiesc” Elena Frîncu a creştinat, de-a lungul vieţii, 29 de copii (galerie foto)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii