Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadou-surpriză pentru Ciprian Micu, fost fotbalist la Farul Luptătorii din Constanţa au petrecut la nunta lui Liviu Mâţă (galerie foto)

ro

21 Nov, 2014 00:00 6336 Marime text
Fostul luptător constănţean Liviu Mâţă s-a căsătorit, unindu-şi destinele cu aleasa inimii sale, Valentina, fostă Mihăilă. La evenimentul desfăşurat la Complexul Azur, printre cei 250 de nuntaşi s-au aflat şi foşti sau actuali sportivi.
 
Liviu (31 de ani) şi Valentina (32 de ani) au efectuat în aceeaşi zi şi cununia civilă, şi cea religioasă, aceasta din urmă având loc la Biserica „Sfântul Cuvios Gherman“ din Constanţa. La nunta de la Azur a cântat formaţia Marian Cozma, iar invitaţii s-au distrat pe cinste. „A fost foarte frumos. Toţi cei pe care i-am invitat la nuntă s-au simţit foarte bine, ceea ce ne-a bucurat mult. A fost de vis“, a declarat proaspătul mire, care a avut alături şi mai mulţi antrenori şi foşti sau actuali colegi din lumea sportului, în special din lupte. Nu au lipsit, tehnicienii de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Ioan Giuglea şi Valentin Dobrin şi sportivi precum Cătălin Căşaru, Daniel Asaftei, Ionel Boghiţoi, Alexandru Mălăşâncă, Ionuţ Nenovici, Florin Balaş sau Ciprian Micu.

„La Mulţi Ani!“ pentru Ciprian Micu

Ultimul a fost fotbalist la Farul, acolo unde a jucat şi Ionel Boghiţoi, care, înainte, a fost luptător însă. Ciprian Micu a avut parte şi de o surpriză plăcută. În aceeaşi zi cu nunta lui Liviu şi a Valentinei, Cip a împlinit 31 de ani. Mirii nu au uitat aceasta şi i-au oferit un tort bunului lor prieten, cu mesajul „La Mulţi Ani, Ciprian!“. Gestul celor doi l-a emoţionat pe fostul fundaş de la Farul, care acum este antrenor la Academia „Hagi“, dar şi profesor la Grupul Şcolar „Ion Podaru“ din Ovidiu. „Suntem prieteni de mult timp. Am fost colegi atât la liceu, la LPS, cât şi la facultate“, a dezvăluit ginerică. „Le urez lui Liviu şi Valentinei fericire şi realizări în viaţă“, a spus şi Ciprian Micu.

Declaraţia de dragoste a lui Liviu către Valentina

Conform tradiţiei, la miezul nopţii, mirele a rămas fără mireasă, furată de un grup de rude apropiate ale celor doi. „Valentina s-a întors însă repede. N-a rezistat mult departe de mine“, a râs Liviu, care şi-a recuperat consoarta „cu toată dragostea mea“, dar şi, onorând cererile hoţilor, cu pufuleţi, cu două sticle de whisky şi cu două melodii pe care le-a cântat. Liviu a interpretat „Stai cu mine, omule, să-ţi cânt“, a lui Constantin Enceanu, şi „Te vreau lângă mine“, a lui Marcel Pavel, „care a fost, de fapt, declaraţia de dragoste pentru Valentina“. Naşii tinerilor căsătoriţi sunt din Bucureşti, soţii Tiberius şi Florentina Rădulescu, prieteni de suflet ai celor doi.

O familie de sportivi

Liviu Mâţă a făcut lupte greco-romane aproape 20 de ani, începând acest sport la LPS, în 1990, la vârsta de 7 ani. Primii săi antrenori au fost Valentin Dobrin şi Marian Rada, după care a lucrat şi cu Ioan Giuglea. Cel mai bun rezultat al său a fost medalia de bronz la Campionatul Naţional de juniori, fiind convocat şi în lotul României al acestei categorii de vârstă. Familia Mâţă a fost una de sportivi, toţi cei patru copii (trei băieţi şi o fată) practicând sportul. Băieţii (Liviu, George şi Eugen-Ştefan) au făcut lupte, în vreme ce fata (Alina-Elena) a făcut dansuri sportive. Dintre fraţi, George nu mai este însă în viaţă, murind tragic în Olanda, în 2005, la vârsta de 24 de ani. George a fost campion naţional la copii (în 1994) şi medaliat cu bronz la copii (în 1995), la cadeţi (în 1996) şi la juniori (în 2000, an în care a fost convocat şi la Centrul Olimpic de la Piteşti). În memoria lui George Mâţă, apropiaţii săi au organizat o întrecere comemorativă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii