Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au jucat tenis de masă la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa Suzana şi Alexandru Butică au devenit părinţi în Norvegia (galerie foto)

ro

03 Feb, 2016 00:00 6370 Marime text


Foşti componenţi ai secţiei de tenis de masă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, soţii Suzana şi Alexandru Butică sunt stabiliţi de câţiva ani în Norvegia, ţară în care tânăra a adus pe lume un băieţel


 
Formaţi la şcoala de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, Suzana şi Alexandru au ales să se mute definitiv în Norvegia. Locuiesc la 20 de kilometri de oraşul Stavanger, au slujbe bune, dar tenisul de masă nu l-au dat uitării. Alexandru joacă în continuare, iar Suzana s-a oprit la începutul sarcinii. Băieţelul care a apărut în vieţile lor le-a umplut sufletele de fericire.
 

Vecini de cartier în Constanţa, Alexandru şi Suzana (fostă Badea) au învăţat la aceeaşi şcoală, 24, de unde, pe când aveau opt ani, au fost selecţionaţi la tenis de masă, la LPS. Ambii au fost antrenaţi de Viorel Filimon, Elena Sebe şi Stelian Haşoti şi au jucat împreună până la 15 ani. La această vârstă, Suzana s-a oprit din practicarea sportului. „Suzana s-a numărat printre jucătoarele valoroase ale generaţiei ei, 1987, însă a renunţat de timpuriu la sport“, spune Viorel Filimon. Alexandru însă a continuat. Suzana a făcut liceul la „Mihai Eminescu“, iar Alexandru a urmat cursurile LPS-ului. După mai mulţi ani, s-au reîntâlnit, iar în urmă cu şapte ani, au devenit o pereche. Într-o relaţie plină de fericire, lucrurile au evoluat firesc: nunta (în 2014), iar acum, primul moştenitor.

Naşii sunt Cristina şi Paul Vărzaru



Băieţelul va primi prenumele Marius şi s-a născut la ora 10.14, la spitalul din Stavanger, venind pe lume cu greutatea de 3,760 de kilograme şi înălţimea de 50 de centimetri. „Şi eu, şi Suzana trăim momente extraordinare. E o senzaţie unică să devii părinte. Şi băieţelul, şi mămica se simt foarte bine. Suntem toţi trei acasă. Astăzi (n.r. ieri) mergem cu el la control pentru prima dată“, radiază de fericire Alexandru.
 
Botezul va avea loc la Constanţa, probabil în luna iunie a acestui an. Băieţelul va fi creştinat de naşii de cununie ai lui Alexandru şi ai Suzanei, soţii Vărzaru (Cristina şi Paul), naşul şi finul fiind colegi de facultate la „Ovidius“, la Autovehicule rutiere.

„ Herculeeees, Herculeeees!“



„Felicitări, să ne trăiască finuţul mic! Vă iubim!“, s-a bucurat nespus naşa la vestea că Suzana a născut. „Felicitări, să fie sănătos şi voi pe lângă el!“, „3,760… Herculeeees, Herculeeees! Felicitări!“, „Să fie sănătos şi voios!“, „Felicitări, părinţi frumoşi!“, „Să vă aducă bucurii şi să vă umple viaţa de fericire!“ sau „Felicitări, Suzi! Să fie sănătos şi să aibă mult noroc în viaţă! Mulţi, mulţi pupici pentru Mariusică, dar şi pentru mami şi tati!“, au fost şi alte mesaje de felicitare primite de părinţi. 

Ce slujbe au în Norvegia



Peste şase zile, Alexandru va împlini 29 de ani, iar soţia sa va ajunge la această vârstă în luna mai. Alex este în Norvegia de cinci ani şi jumătate, urmându-l pe fratele său, care se află deja de opt ani în ţara nordică. Suzana a venit şi ea la doi ani după Alexandru. Acesta lucrează la o firmă petrolieră, „Baker Hughes“, iar în urmă cu două zile, a împlinit trei ani de activitate în societate. Suzana activează, de aceeaşi perioadă, într-o firmă de IT. Amândoi au practicat şi tenisul de masă de când au venit în Norvegia, doar că, pe timpul sarcinii, tânăra a trebuit să întrerupă acest sport. În timpul liber, Alexandru evoluează la o echipă de ligă secundă, Stavanger BTK, la care au jucat şi alţi doi constănţeni, Cristian Grigore (în toate etapele) şi Bogdan Simion (în ultimele două runde).

Coleg cu Marius Soare, Vasilică Păcuraru şi Claudiu Moraru



În România, cea mai bună performanţă a lui Alexandru Butică în tenisul de masă a fost o medalie de bronz pe echipe, la Zalău, la juniori II (13 - 15 ani), din formaţie mai făcând parte Cristian Terzi şi Cristian Peltecu. La liceu, Alexandru era coleg de bancă cu fostul fotbalist Claudiu Moraru (actualmente, antrenor la Academia Farul şi component al staff-ului promoţiei Superkombat). Iar în banca din faţa celor doi stăteau Marius Soare şi Vasilică Păcuraru, alţi doi fotbalişti, coechipieri la juniorii Farului, iar apoi şi la echipa mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii