Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziții DIICOT a reținut trei persoane care au vândut droguri unor minori

ro

08 Jan, 2023 12:29 1187 Marime text



Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
În cauză s-a reținut faptul că cei trei inculpații au deținut și vândut consumatorilor majori și minori din județele Brașov și Mureș substanțe cu efect psihoactiv (3-CMC).
 
La data de 05.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au pus în aplicare 20 de mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării diferite cantități de 3-CMC și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei.
 
La data de 06.01.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă a celor 3 inculpați pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de judecător.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii