Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:27 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru Radu Mazăre!

ro

30 Jul, 2019 00:00 4382 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, rămâne în arest!
 
„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan împotriva încheierii penale din 23 iulie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 4453/1/2015. În baza art.275 alin. (2) Cod procedură penală, obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul inculpat, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 29 iulie 2019“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României! 
  
Amintim că fostul primar al municipiului Constanţa se află în spatele gratiilor, el fiind condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
Într-un alt dosar, Radu Ştefan Mazăre a fost condamnat la nouă ani şi zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă. De asemenea, într-o altă cauză, cel al unor terenuri din Mamaia aparent subevaluate, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lui Radu Mazăre la aproape 7 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (3 infracţiuni), Radu Mazăre a fost achitat în primă instanţă, însă a primit o amendă penală de 5.000 de lei. Nici această decizie nu este definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii