Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac a declarat recurs în dosarul cu fostul șef al Direcției de Asistență Socială din Primăria Constanța, Emil Mereuță

ro

06 May, 2022 00:00 1410 Marime text
 
 
  • A ajuns la Curtea de Apel Constanța, recursul primarului Vergil Chițac în dosarul cu fostul șef al Direcției de Asistență Socială din Primăria Constanța, Emil Mereuță
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța au anulat Dispoziţia nr. 4945 din 14.12.2020 emisă de Primarul Municipiului Constanţa și au dispus repunerea reclamantului în funcţia de Director General al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa  precum şi plata drepturilor salariale aferente
  • Nemulțumit de soluție, primarul  Chițac a declarat recurs pe 26.04.2022 în dosarul nr.1817/118/2021
 
A ajuns la Curtea de Apel Constanța, recursul primarului Vergil Chițac în dosarul cu fostul șef al Direcției de Asistență Socială din Primăria Constanța, Emil Mereuță.

Precizăm că magistrații de la Tribunalul Constanța au decis să admită parțial cererea de chemare în judecată a lui Mereuță în contradictoriu cu edilul municipiului Constanța.

Iată soluția pe scurt: „Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Emil Mereuță în contradictoriu cu pârâţii Primăria municipiului Constanța, municipiul Constanța și Consiliul Local Constanța ca fiind formulată împotriva unor persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Emil Mereuță în contradictoriu cu pârâtul primarul municipiului Constanța.
Anulează Dispoziţia nr. 4945 din 14.12.2020 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Constanţa.

Dispune repunerea reclamantului în funcţia de Director General al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa de la data de 15.12.2020 şi până la data încetării raportului de serviciu prin demisia reclamantului, precum şi plata drepturilor salariale aferente de la data de 15.12.2020 si până la data încetării raportului de serviciu prin demisia reclamantului.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii cererii. Pronunţată astăzi, 25.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei".

Nemulțumit de soluție, primarul Vergil Chițac a declarat recurs pe 26.04.2022 în dosarul nr.1817/118/2021.

Astfel, magistrații secţiei de contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel Constanța trebuie să se pronunțe în acest caz. Deocamdată instanța nu a fixat un termen pentru acest dosar.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Decizie definitivă în dosarul fostului șef al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța. Primarul Chițac învins și la recurs

 

 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii