Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdict final într-un caz de corupție! Condamnări pentru trafic de influență

ro

03 Oct, 2023 16:12 857 Marime text

Curtea de Apel Cluj anunță că a fost respins apelul declarat împotriva unei sentințe penale emise de Tribunalul Maramureș.

Este vorba despre un inculpat, persoană fără calitate specială, care a fost condamnat pentru trafic de influență la o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de 5 ani. De asemenea, în aceeași cauză, un alt inculpat, persoană fără calitate specială, a fost condamnat pentru cumpărare de influență la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de 4 ani.

Această hotărâre este definitivă.


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de DGA:

La data de 29.09.2023, Curtea de Apel Cluj a respins apelul declarat împotriva sentinței penale a Tribunalului Maramureș și a condamnat un inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență la pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pe o durată de 5 ani.

Totodată, în aceeași cauză, instanța a condamnat un alt inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență la pedeapsa de 2 ani închisoare şi interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de 4 ani.

Hotărârea este definitivă.

În acest context, menționăm faptul că dosarul penal a fost înregistrat în baza sesizării din oficiu a ofițerilor Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, a rezultat faptul că unul dintre inculpați ar fi primit de la cel de-al doilea suma de 3.000 de euro, în schimbul facilitării obținerii și înscrierii într-un buletin de analiză toxicologică, eliberat la nivelul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș, a unei valori inferioare a concentrației de alcool în sânge, astfel încât să se evite tragerea la răspundere penală a fiului celui din urmă (depistat anterior de către un echipaj de poliție în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, sub influența băuturilor alcoolice).

În același dosar penal, ofițerii DGA – SJA Maramureș au desfășurat, sub coordonarea procurorului de caz și în baza ordonanțelor de delegare, patru percheziții domiciliare.


Citește și:

Percheziții la persoane bănuite de camătă, șantaj, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii