Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Termen la Tribunal. Consilierul juridic Fulvia Dinescu l-a chemat în judecată pe primarul Constanței, Vergil Chițac

ro

07 Oct, 2022 12:10 2308 Marime text


 

UPDATE: La termenul de vineri, 08.10.2022 magistrații de la Tribunalul Constanța au amâne pronunţarea pentru data de 20.10.2022.


Fulvia Antonela Dinescu a revenit în Primăria Constanța anul acesta, pe funcția de execuție de consilier juridic a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul nr. 4155/118/2022.
 
Obiectul litigiului este (Legea Nr.188/1999), obligația de a face, pretenții și este îndreptat împotriva primarului municipiului Constanța și municipiului Constanța prin primar.
 
Potrivit portalului instanței, dosarul are termen astăzi la completul CA4.
 
Contactată telefonic pentru un punct de vedere, Dinescu a închis telefonul fără să ofere niciun răspuns și nu a mai răspus ulterior.
 
Vom reveni cu informații.

Vă reamintim, la finalul anului 2020, Dinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, alături de foștii primari, Radu Mazăre, Decebal Făgădău și alți funcționari ai primăriei Constanța într-un dosar fiind acuzați de abuz în serviciu.

Potrivit DNA este vorba despre o autorizație de construire pentru complexul rezidențial de lux.

Dinescu a fost suspendată atunci din funcție și înlocuită de Georgiana Gospodaru prin dispoziție a primarului de primarul Vergil Chițac.
Între timp și Gospodaru a fost înlocuită cu Mirabela Călin, care a primit delegare până în toamnă pentru această funcție.
 
Cum magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis, pe 29 decembrie 2021, ca dosarul la care facem referire mai sus să se întoarcă la DNA, constatând nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a lui Mazăre Radu Ștefan, în baza Mandatului de Arestare Preventivă nr. 1/10.01.2018, inclusiv a rechizitoriului nr. 168/P2017 din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcţia Naţională Anticorupție – ST Constanța, Fulvia Dinescu a revenit în Primăria Constanța anul acesta, pe funcția de execuție de consilier juridic.

Aceasta a mai deținut în trecut funcția de director executiv adjunct al Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Constanţa fiind într-o vreme mâna dreaptă a fostului director Constantin Racu.

Mai nou Dinescu coordonează mai nou cu delegație Biroul Juridic, contencios și punere în aplicare a hotărârilor judecătorești din cadrul Primăriei Constanța, structură subordonată primarului.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Apropiata Feliciei Ovanesian nu mai coordonează Biroul Juridic din Primăria Constanța. Primarul a delegat-o în locul acesteia pe Fulvia Antonela Dinescu (DOCUMENT)


 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii