Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din Constanța a furat o geantă de pe plaja din Eforie Nord. Acum trebuie să muncească în folosul comunității

ro

10 Apr, 2019 00:00 909 Marime text
Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe un tânăr de 26 de ani la șase luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de doi ani, pentru comiterea infracțiunii de furt. Inculpatul a sustras o geantă de pe plajă și în timp ce era urmărit de mai mulți cetățeni, a aruncat-o, fiind prins de către aceștia.
 
Organele de poliție au fost sesizate de către oamenii de pe plajă, reținându-l pe inculpat și recuperând prejudiciul.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut în sarcina inculpatului că la data de 2.08.2017, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe plaja situată în stațiunea Eforie Nord, profitând de faptul că persoana vătămată a lăsat nesupravegheată o geantă de plajă în care se aflau o cameră video, un aparat foto, un telefon mobil și alte bunuri în valoare totală de 3.000 lei, a sustras această geantă cu bunurile sus menționate pe care a abandonat-o la scurt timp în timp ce fugea, fiind urmărit de către cetățeni.
 
În fața instanței, tânărul și-a recunoscut fapta.
În baza art.93 alin.2 lit.b cod procedură penală, va impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.
 
În baza art. 93 alin.3 Cod Penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la una din instituțiile ce va fi desemnată de Serviciul de Probațiune Constanța, respectiv Primăria orașului Eforie sau o instituție școlară de pe raza localității de domiciliu.
 
 
 
 
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii