Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un proces mai puțin obișnuit! Un spital privat din București, dat în judecată de un constănțean! Procesul continuă cu pacientul mort

ro

28 Sep, 2021 00:00 2524 Marime text

 
  • Hotărârea a fost luată de completul C1 A al Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, format din magistrații Ecaterina Grigore și Roxana Nicoleta Bacu.
  • În acest proces, reclamantul solicitase obligarea spitalului privat din București la plata sumelor de 10.000 de lei cu titlu de daune materiale și 500.000 de lei, daune morale.
  • Cu toate că rudele bărbatului au dorit să continue procesul deschis de acesta, Tribunalul Constanța a anulat cererea de chemare în judecată, „pentru lipsa calității de reprezentant“.
  • Curtea de Apel Constanța a schimbat decizia Tribunalului Constanța, dar poate, la rândul său, să fie atacată.
 
Decizie inedită la Curtea de Apel Constanța, unde judecătorii au hotărât ca procesul în care un spital privat din Capitală a fost dat în judecată să continue la Tribunalul Constanța, chair dacă, persoana care a deschis procesul a murit între timp.
 
Hotărârea a fost luată de completul C1 A al Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, format din magistrații Ecaterina Grigore și Roxana Nicoleta Bacu.
 
Judecătorii au decis ca procesul să continue, la cererea familiei persoanei decedate.
 
Amintim, în dosarul 704/118/2019, spitalul privat a fost chemat în judecată de un constănțean care a reclamat faptul că, în urma unei intervenții chirurgicale suferite în unitatea spitalicească, a contractat o infecție nosocomială din cauza căreia starea sa de sănătate s-a înrăutățit.
 
Particularitatea acestui caz constă în faptul că, de la formularea acțiunii și până la înregistrarea acesteia pe rolul instanțelor, reclamantul a murit!
 
Cu toate că rudele bărbatului au dorit să continue procesul deschis de acesta, Tribunalul Constanța a anulat cererea de chemare în judecată, „pentru lipsa calității de reprezentant“.
 
Acum, Curtea de Apel a decis continuarea procesului.
 
Potrivit minutei Hotărârii nr. 385/2021, instanța „admite apelul. Anulează hotărârea apelată și trimite cauza primei instanțe pentru continuarea judecății“.
 
Decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Daune morale și materiale
 
Amintim, în acest proces, reclamantul solicitase obligarea spitalului privat din București la plata sumelor de 10.000 de lei cu titlu de daune materiale și 500.000 de lei, daune morale.
 
„În considerentele cererii reclamantul a învederat, în esență, că a suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul (...), iar în timpul internării a contractat o infecție nosocomială datorită căreia starea sa de sănătate s-a deteriorat, iar din data de 11.09.2018 a fost transferat la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, la ATI, fiind în comă la data formulării cererii introductive“, se arată în hotărârea Tribunalului, citată pe Jurindex.
 
Conform sursei citate, în replică, reprezentanții spitalului privat au invocat „excepția lipsei dovezii calității de reprezentant a apărătorului – avocat (...), cererea fiind introdusă după moartea lui L. M. D.“.
 
Dacă decizia Curții de Apel Constanța nu va fi atacată, procesul va continua la Tribunal, cu rudele victimei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Un spital privat din București, dat în judecată la Constanța de un fost pacient care a decedat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii