Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poştaş din Constanţa a plecat în Franţa după ce a lăsat fără bani mai mulţi pensionari! A fost condamnat (document)

ro

18 Dec, 2019 00:00 1670 Marime text

Mai mulţi pensionari din Constanţa au fost lăsaţi fără pensii în prag de sărbători! Totul s-a întâmplat în luna decembrie a anului 2015, când, spun procurorii, un tânăr domiciliat în Constanţa, factor poştal în cadrul unui Oficiului Poştal din municipiu, şi-ar fi însuşit pensiile mai multor constănţeni. Prejudiciul se ridică, spun organele de anchetă, la aproape 30.000 de lei.
 
În concret, potrivit rechizitoriului, inculpatul ar fi achitat un număr de cinci mandate de pensii, înscriind pe cupoane date de legitimare nereale, semnând în locul destinatarilor de drept, după care şi-ar fi însuşit sumele respective, iar la ulterior la Oficiul Poştal a raportat pensiile ca fiind achitate.
 
Cu ocazia efectuării actului de citare (2017), s-a constatat că inculpatul nu mai locuieşte la respectiva adresă, acesta fiind plecat în Franţa, după cum a susţinut un martor din dosar.    
 
După finalizarea cercetărilor specifice, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Pentru că inculpatul nu s-a prezentat în faţa instanţei de judecată, magistraţii au dispus începerea cercetării judecătoreşti în cauză, fiind citaţi martorii din citativul rechizitoriului. Ulterior, în decembrie 2018, inculpatul s-a prezentat în instanţă arătând că recunoaşte fapta comisă şi a solicitat acordarea unor termene în vederea achitării prejudiciului.
 
Potrivit celor consemnate la dosar, din suma însuşită de inculpat s-a recuperat în total aproximativ 19.000 de lei.
 
Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, în formă continuată. Instanţa a mai decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
 
Judecătoria Constanţa a dispus contopirea pedepselor şi l-a condamnat în final pe inculpat la doi ani şi două luni de închisoare cu executare.
 
Magistraţii au admis acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Compania Naţională Poşta Română SA şi l-au obligat pe inculpat la plata sumei de peste 11.000 de lei către partea civilă, cu titlu de daune materiale.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Citeşte şi: 
 
A recunoscut tot!
Şefa unui oficiu poştal din judeţul Constanţa a sustras banii pentru pensii şi alocaţii pentru copii


Contabila unei grădiniţe din Constanţa, acuzată de delapidare, achitată definitiv

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii