Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un paramedic SMURD Constanța, lovit cu pumnii în zona feței și a gâtului. Ce pedeapsă a primit agresorul și unde este acum procesul

ro

16 Jun, 2020 00:00 3494 Marime text
  • Prima instanță a dispus condamnarea tânărului la un an de închisoare cu suspendare.
  • Inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului.
  • Inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membri ai echipajului.

Curtea de Apel Constanța reia judecata în dosarul care un tânăr din Constanța este acuzat că a bătut și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Constanța (SMURD) Constanța.


Noul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii septembrie. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.


De precizat că prezenta cauză a fost supendată în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României.


Remintim că în primă instanță, Judecătoria Constanța a dispus condamnarea tânărului la un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, și plata a 2.200 lei amendă penală.


În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că, la data de 26 ianuarie 2019, organele de poliție au întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu, ca urmare a intervenției la apelul 112, prin care s-a reclamat exercitarea de violențe asupra unui membru al echipajului SMURD care s-a prezentat în seara zilei de 26.01.2019 la domiciliul pacientului domiciliat în municipiul Constanța.
 

Ce au constat procurorii

Din probele administrate în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:

La 26 ianuarie 2019, martorul (...) a solicitat intervenția unui echipaj SMURD prin apel SNUAU 112, acuzând dureri lombare. La domiciliul acestuia s-a prezentat, în jurul orei 21.30, o autospecială a ISU Constanța, echipajul fiind format din trei pompieri militari, fiecare având și competență de paramedic.

Pacientul a fost consultat și i-a fost pus în vedere că, pentru consultații amănunțite și tratament de specialitate, echipa SMURD îi poate asigura transportul la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Constanța.

Pacientul a refuzat transportul, motivând că timpul de așteptare la spital este prea lung și dorește să fie tratat la domiciliu. În aceste condiții, i-a fost adus la cunoștință de către membrii echipajului că aceștia nu au astfel de competențe, ci ar fi nevoie să apeleze din nou 112, pentru a solicita expres un medic la domiciliu.

În acest context, fiul pacientului, respectiv inculpatul (...), aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a manifestat insistent nemulțumirea față de competențele reduse ale echipei SMURD. Fiind deranjat de refuzul pompierilor militari de a-i acorda tratament medicamentos tatălui său, a manifestat un comportament violent, fizic și verbal.
 

„Vă arăt eu la toți“

Astfel, când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului. Acțiunea violentă a inculpatului a fost oprită de intervenția martorilor, care l-au îndepărtat pe inculpat de lângă ambulanță.

Ulterior, până la sosirea organelor de poliție ce fuseseră solicitate prin dispecerat de către șoferul ambulanței SMURD, respectiv de martorul (...), inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membri ai echipajului, totodată amenințându-i cu moartea, repetând cuvinte le „Vă omor, pe voi și pe familiile voastre, vă arăt eu la toți“, amenințări ce le-au provocat o puternică stare de temere.

Din certificatul medico-legal nr. 402/90/A2 agresiuni/2019 întocmit la 28.01.2019 de Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța rezultă că, la examinarea din 28.01.2019, persoana vătămată (...) prezenta echimoză violacee brună de 4/0,8 cm, pe fond ușor tumefiat, în regiunea ochiului stâng, la pleoapa superioară, echimoză roșietică palidă de cea. 4/4 cm în regiunea cervicală anterior-lateral dreapta și excoriație fină la articulația pumnului drept, medial. S-a stabilit că leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp dur, pot data din 26.01.2019 și necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.


Citește și

Cum a avut loc tragedia Accident grav între Ciocârlia și Cobadin. Doi morți. Un copil, în stare gravă. (galerie foto+video)

S-a activat Planul Roșu de intervenție în această dimineață. Accident grav. Sunt implicate un microbuz și un autoturism (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii