Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:25 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou protest în Justiţia din Constanţa

ro

25 Feb, 2019 11:05 1408 Marime text
Astăzi , începând cu ora 16.00, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, vor protesta din nou în faţa Unităţii de Parchet mai sus precizat.

La acţiune sunt aşteptaţi să participe şi alţi magistraţi din Constanţa. La protest vor veni şi procurorii DNA Constanţa.

Prin intermediul unui comunicat de presă,  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța anunță ca "susțin cu fermitate poziția procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, și a secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, față de modificările legislative aduse legilor justiției prin Ordonanța de urgență a Guvernului din data de 19 februarie 2019".

Totodată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, susțin declarația de principii a Forului Judecătorilor din România.

"Folosindu-se de pretextul necesității modificărilor aduse admiterii la Institutul Național al Magistraturii, modificare absolut necesară, legislația a fost modificată prin ordonanță de urgență fără a justifica vreo urgență, fără nici un fel de consultare cu autoritatea implicată, chiar pe ascuns, cu o lipsă de transparență totală, cu încălcarea recomandărilor Mecanismului de Verificare și Cooperare, obligatorii pentru România, așa cum rezultă din jurisprudența Curții Constituționale a României, cu încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, cu încălcarea art. 125 și art. 131 din Constituția României, cu încălcarea art. 55 alin. 1 și 3 Cod procedură penală, cu încălcarea principiului cooperării loiale și cu încălcarea flagrantă a principiului separării carierelor, principiu nou instituit în legislația românească exact de cei care l-au încălcat prin prezenta ordonanță.

Totodată modificările sunt de natură să politizeze procedura de numire în funcțiile de la vârful Ministerului Public, întrucât în această procedură au drept de vot toți membrii plenului Consiliului Superior al Magistraturii, inclusiv așa-zișii reprezentanți ai societății civile care de fapt sunt numiți prin votul politic al  Senatului României", se mai arată în comunicatul citat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii