Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:06 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un inspector antifraudă din Constanța, condamnat

ro

23 Mar, 2019 00:00 916 Marime text
Dumitru Daniel Tala, fost inspector antifraudă din cadrul ANAF - Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța, acuzat de luare de mită şi de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, a fost condamnat.
 
Ieri, Tribunalul Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA cu Dumitru Daniel Tala. Fostul inspector antifraudă din cadrul ANAF - Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
În actele magistraților se arată că, „în cursul lunii ianuarie 2019, inculpatul Tala Dumitru-Daniel, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul Izet Diamir, i-a transmis unui om de afaceri (martor în cauză) că două dintre societățile administrate în fapt de acesta vor fi vizate de un control al ANAF și i-a comunicat data la care va avea loc, precum și obiectul controlului“.
 
„În același context, inspectorul i-a mai spus martorului că îl poate ajuta să nu fie sancționat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, după mai multe negocieri. Foloasele necuvenite, pretinse de inspectorul antifraudă, nu au fost evidențiate în mod concret, doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârșitul verificărilor, în funcție de gravitatea problemelor descoperite. De menționat este faptul că, anterior, cei doi inculpați au convenit asupra sumei de 5.000 euro, ce urma să îi fie solicitată omului de afaceri“, conform DNA.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii