Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, condamnat pentru etnobotanice, vrea să fie reabilitat

ro

04 Aug, 2021 00:00 2612 Marime text
 
  • Pe data de 8 februarie 2013, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică.
 
Un fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, (Gabriel Bucică) condamnat, în 2013, la Iași, pentru iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi pentru efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, vrea să fie reabilitat!
 
Solicitarea bărbatului se află pe rolul Judecătoriei Constanța, instanță care se va pronunța în prezenta cauză săptămâna viitoare.
 
Amintim că, la data mediatizării acestui caz, Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că „un bărbat din judeţul Constanţa, membru al unui grup infracţional specializat în trafic cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul SCCO Vaslui şi procurorii DIICOT”. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane suspectate că făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în trafic cu substanţe de tip «etnobotanic». Extinzând cercetările, a fost depistat şi reţinut un alt membru al grupului, un bărbat de 32 de ani, din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit că, în 2012, suspectul a livrat mai multe colete cu substanţe de tip «etnobotanic» către liderul grupului, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Vaslui. Ulterior, alţi membri ai grupării se ocupau de distribuirea, contra cost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, a acestor substanţe”, conform IGPR.
 
Pe data de 8 februarie 2013, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică. „În funcţie de derularea anchetei şi de dovedirea implicării sale în aceste ilegalităţi de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfinţitoare a Bisericii şi trecerea vinovatului în rândul mirenilor). Ne exprimăm convingerea că instituţiile statului vor face lumină în acest caz deosebit de grav”, au conchis reprezentanţii Arhiepiscopiei.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fostul preot din Bistriţa Năsăud, condamnat pentru că ar fi omorât o minoră în Mamaia, cere zece milioane de euro despăgubiri
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii