Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța, a cerut să fie reabilitat. Răspunsul judecătorilor

ro

03 Dec, 2021 00:00 1312 Marime text

 
  • Fostul polițist a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi condamnat, pe data de 18 decembrie 2012, de Curtea de Apel Constanţa, la 3,10 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.
 
Tribunalul Constanța a respins cererea de reabilitare judecătorească formulată de Ionuţ Adrian Priboianu, fost ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa!
 
Deczia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că fostul polițist a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi condamnat, pe data de 18 decembrie 2012, de Curtea de Apel Constanţa, la 3,10 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Ulterior, în noiembrie 2014, Priboianu a fost eliberat condiționat.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 3-14 mai 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ - Adrian, prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct, cât şi prin intermediul unui al doilea denunţător, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 euro, majorată ulterior la 50.000 euro şi, în final, negociată la 25.000 euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici, în vederea clasării unei lucrări înregistrate pe rolul organului de poliţie mai sus menţionat. Lucrarea avea ca obiect verificarea activităţii desfăşurate de societatea administrată de persoana denunţătoare.
 
De asemenea, în perioada 14 mai – 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ - Adrian, prevalându-se de calitatea sa, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al I.P.J. Constanţa, căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.
 
În demersul său, inculpatul Priboianu Ionuţ – Adrian a fost ajutat de ofiţerul de poliţie judiciară Năstase Adrian, care le-a întărit denunţătorilor convingerea că Priboianu Ionuţ – Adrian are influenţă asupra şefilor lor ierarhici şi asupra celuilalt coleg şi că îi poate determina să soluţioneze lucrarea într-un mod favorabil unuia dintre denunţători.
 
La data de 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ – Adrian a primit de la denunţători suma de 4.000 euro, procurorii anticorupţie procedând la constatarea infracţiunii flagrante“.
 
Condamnări
 
Prin decizia penală nr. 1.922 din 5 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea lui Priboianu Ionuţ Adrian la pedeapsa de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Năstase Adrian a luat atunci 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani şi 6 luni, pentru complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și
 
Avertismentul fostului șef de la Rutieră, prefigurat de ancheta din Constanța
30 de percheziții, inclusive la Brigada Rutieră din Capitală!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii