Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut al închisorilor internaționale a fost prins furând salam la Constanța

ro

12 Sep, 2020 00:00 2045 Marime text

 
  • Bărbatul s-a ales cu șase luni de închisoare cu executare.
  • Prejudiciul cauzat, respectiv nouă batoane de săpun, a fost recuperat prin restituire.
  • Individul a recunoscut comiterea furtului în modalitatea descrisă în actul de sesizare a instanței.

Un bărbat din Constanța, posesor al mai multor condamnări cu închisoarea pentru infracțiuni de furt în Marea Britanie și Italia, are din nou probleme cu legea! Acum el a fost prins furând nouă batoane de salam dintr-un magazin din Constanța. Pentru fapta sa, bărbatul, de aproape 60 de ani, s-a ales cu șase luni de închisoare cu executare.
 
Decizia de condamnare nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut că la 15 iulie 2019, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a fost depistată de către agenții de pază de la magazinul (...) după ce a trecut de casele de marcat ale magazinului având asupra sa produse neachitate.
 
La aceeași dată, persoana vătămată (...) a formulat plângere prin care a solicitat tragerea la răspundere penală a numitului, care a trecut de linia caselor de marcat fără să achite nouă batoane de salam.
 
Din probele administrate în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele.
 
În ziua de 15 iulie 2019, în jurul orei 14:30, agenții de pază aflați în timpul serviciului în cadrul magazinului (...) au observat cum o persoană de sex bărbătesc, aflată la raionul cu mezeluri, a introdus sub haine batoane de salam. Ulterior, agenții de pază au procedat la oprirea respectivei persoane, care trecuse de casele de marcat fără să achite produsele ridicate de la raionul mezeluri. Persoana interceptată a fost condusă în camera de interpelare, unde a scos de sub haine nouă batoane de salam, fiind totodată chemate organele de poliție.
 
La sosirea organelor de poliție, s-a stabilit că persoana oprită de agenții de pază se numește Valeriu A. Aceasta a predat bunurile sustrase reprezentanților magazinului, valoarea acestora fiind de 150,81 lei, conform bonului nefiscal.
 
De menționat că prejudiciul cauzat a fost recuperat prin restituire.
 
Cu ocazia aducerii la cunoștință a calităților de suspect și, ulterior, de inculpat, individul a recunoscut comiterea furtului în modalitatea descrisă mai sus.
 
Ulterior, inculpatul a solicitat aplicarea procedurii recunoașterii învinuirii și a recunoscut fapta așa cum a fost descrisă în rechizitoriu.
 
La individualizarea pedepsei, instanța a făcut aplicarea criteriilor legale prevăzute de art.74 Cod penal, respectiv gravitatea faptei data de evaluarea împrejurărilor săvârșirii sale, cu intenție direct, conduita de recunoaștere a inculpatului, antecedentele sale penale constând în condamnări cu închisoarea pentru fapte de aceeași natură, respectiv furturi calificate, necăsătorit, studii liceale, fără ocupație și fără loc de muncă.
 
Având în vedere antecedentele sale penale constând în condamnări cu închisoarea pentru furturi calificate (5 ani 9 luni și 24 zile închisoare - sentința penală nr.1939/1992, liberat condiționat la 18.10.1995, pedeapsa rezultantă de 9 luni și 10 zile închisoare cu regim de detenție -sentința penală nr.3296/20.12.2018, 3000lei amendă penală, precum și numeroasele condamnări cu închisoarea pentru infracțiuni de furt in Marea Britanie(Tribunalul East Lancashire Magistrates și Tribunalul Monocratic Composition Courtof Milano-Italia)- respectiv 7 condamnări în străinătate, judecătorul fondului a apreciat că nu sunt îndeplinite condițiile art.91 alin.1 lit.d Cod pr.penală, conduita sa infracțională veche și continuă atât în țară cât și în străinătate conducând la concluzia că aplicarea pedepsei nu est e suficientă fără executarea acesteia
 
Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului, pentru infracțiunea de furt, la pedeapsa de șase luni de închisoare.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Închisoare cu executare pentru un tânăr care a furat trei conserve cu ton și a amenințat un alt băiat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii