Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal monstru în zona Castel din Mamaia Un constănţean a fost extrădat din Canada şi încarcerat. Este acuzat de moartea unui sportiv profesionist

ro

18 Dec, 2018 11:33 5897 Marime text
Un cetăţean român, condamnat în ianuarie 1994 la 18 ani de închisoare, pentru omor calificat, a fost extrădat din Canada iar zilele trecute a fost încarcerat într-un penitenciar din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.  
 
Condamnatul a beneficat de întreruperea executării pedepsei închisorii din motive medicale succesiv în perioada 10 decembrie 1994 – 11 septembrie 1996, dată la care inculpatul a părăsit teritoriul României. Întrucât inculpatul a fost identificat pe teritoriul canadian,  pe data de 14 iunie 2006 Tribunalul Constanţa a demerat procedurile legale pentru solicitarea extrădării condamnatului.
 
Din 2006 până în 2018, autorităţile judiciare din Canada au solicitat diverse precizări şi înscrisuri suplimentare. De precizat că inculpatul a susţinut, printre altele, în faţa autorităţilor din Canada că probele în procesul penal au fost obţinute prin practici nelegale, inclusiv prin tortură. În urma eforturilor susţinute ale Tribunalului Constanţa, cererea de extrădare a fost admisă iar condamnatul a fost adus în ţară în vederea continuării executării pedepsei aplicate pentru infracţiunea gravă săvârşită.

Inculpatul a fost condamnat pentru uciderea unui sportiv profesionist, în 1992. Victima, Mihai Tudoraşcu, practicant de lupte greco-romane, avea numai 22 de ani, a fost atacată în zona Castel din Mamaia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii