Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Năvodari, condamnat pentru agresiune sexuală. Va presta muncă în folosul comunităţii

ro

11 Apr, 2019 00:00 961 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a aflat un dosar înregistrat în februarie, unde un tânăr era acuzat de agresiune sexuală, în urma unei plângeri. Pe 9 aprilie instanţa s-a pronunţat şi l-a condamnat pe bărbat.
 
Inculpatul a fost condamnat de Judecătorie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală, fiind obligat şi să presteze muncă în folosul comunităţii pentru Primăria din Năvodari. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la pronunţare.
 
„În baza art.219 alin.1 Cod penal cu art.396 alin.10 Cod pr.penală condamnă inculpatul D.G.A. pentru infracţiunea de agresiune sexuală la pedeapsa de 2 ani închisoare. In baza art.91 NCP dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei de 2 ani închisoare cu termen de supraveghere de 3 ani stabilit potrivit art.92 NCP. În baza art.93 NCP dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.a Cod pr.penală impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În baza art.93 alin. 3 NCPP, dispune ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul D.G.A. să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioada de 60 de zile, într-una din instituţiile următoare: Primăria Năvodari, Consiliul Local Năvodari, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă. În baza art.94 NCPP măsurile se comunică serviciului de probaţiune de la domiciliul inculpatei.
 
În baza art.404 alin.2 Cod pr.penală pune în vedere inculpatului că în cazul în care în termenul de supraveghere nu va respecta cu rea-credinţă obligaţiile impuse sau va săvârşi altă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei. În baza art.66 alin.1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a şi b Cod penal pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii. În baza art.65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a şi b Cod penal ce se va executa potrivit art.66 alin.3 Cod penal. Constată că nu există constituire de parte civilă în procesul penal.
 
În baza art.399 alin.1 Cod pr.penală menţine măsura preventivă a controlului judiciar a inculpatului, urmând a fi verificată până la data de 7.06.2019. În baza art.72 Cod penal scade din durata pedepsei închisorii pronunţate durata reţinerii de 24 de ore de la 16.12.2018 ora 19.35 la 17.12.2018 ora 19.35. În baza art.274 NCPP penală obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
 
Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi 9.04.2019”, este soluţia pe scurt a instanţei.


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii