Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în Constanţa! Șoferul care a ucis pe loc un copil de doi ani, pe trecere, lângă Doraly, a scăpat de închisoare

ro

10 Jul, 2020 00:00 7484 Marime text
  • Raportul de expertiză tehnică auto aflat în fața primei instanțe (Judecătoria Constanța) a stabilit că viteza de deplasare a autoturismului a fost de aproximativ 90 de kilometri/oră.
  • Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
  • Judecătorii au mai decis majorarea daunelor morale datorate de partea responsabilă civilmente către partea civilă de la 200.000 lei la 400.000 lei.

Verdict final în dosarul accidentului rutier produs în seara zilei de 21 februarie 2018, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, pe sensul către Doraly, eveniment în urma căruia a rezultat decesul la faţa locului a unui minor, în vârstă de aproape doi ani, şi vătămarea corporală gravă a altor trei persoane. Raportul de expertiză tehnică auto aflat în fața primei instanțe a stabilit că viteza de deplasare a autoturismului a fost de aproximativ 90 de kilometri/oră.


Judecătoria Constanţa, prin decizia numărul 1092/2019 din 10.09.2019, a dispus condamnarea șoferului la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanţa decis acordarea a aproximativ 223.000 de lei cu titlul de daune morale şi materiale.


Hotărârea Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, ieri, a redus pedeapsa aplicată inculpatului pentru infracţiunea de ucidere din culpă de la trei ani de închisoare la doi ani și șase luni de închisoare. Mai mult, Curtea de Apel a redus și pedeapsa aplicată inculpatului pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă de la doi ani închisoare la un an și șase luni de închisoare.




Muncă neremunerată în folosul comunităţii

Curtea de Apel i-a aplicat în final inculpatului pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de patru ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii.


Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinţei si orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de munca; e) să comunice informații si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Instanța i-a impus inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.


Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioada de 100 zile.


Dinamica tragediei

Judecătorii au mai decis majorarea daunelor morale datorate de partea responsabilă civilmente către partea civilă de la 200.000 lei la 400.000 lei.


Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

Accident rutier a avut loc în seara zilei de 21 februarie 2018, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, pe sensul către Doraly.

În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, în seara zilei de 21 februarie 2018, un cetăţean a condus un autoturismul marca Volkswagen, model Polo, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa. La un moment dat, ajuns la un marcaj pietonal, a accidentat trei persoane care se angajaseră regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din stânga conducătorului auto.

În urma producerii accidentului, a rezultat decesul la faţa locului a unui minor, în vârstă de aproape doi ani, şi vătămarea corporală gravă a altor trei persoane.


Raportul de expertiză tehnică auto a stabilit că viteza de deplasare a autoturismului a fost de aproximativ 90 de kilometri/oră.


Citește și

Gigi Christian Chiru, fost senator, acuzat de ucidere din culpă. Procesul merge mai departe

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Judecătoria Medigia, decizie importantă în dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

Tragedie rutieră lângă Mangalia Trei șoferi sunt acuzați de ucidere din culpă. Magistrații cu opinii diferite. O singură condamnare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii