Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de migranți! Victime, o mamă și copilul său. Tribunalul Constanța a decis arestarea!

ro

12 Jul, 2022 12:41 1312 Marime text
Tribunalul Constanța. Biroul grefierului, în sala de judecată. Pe fundal, boxa arestaților
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
  • Împotriva deciziei Tribunalului Constanța se poate face contestație, în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Tribunalul Constanța a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă, valabil pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele unui cetățean turc suspectat de trafic de migranți.

Ancheta este condusă de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Surse judiciare au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că, potrivit primelor cercetări, faptele s-ar fi produs în dimineața zilei de 8 iulie 2022, în jurul orei 3.00, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă.

Victimele traficului de migranți ar fi fost două persoane vulnerabile, respectiv o mamă și copilul său. Cei doi ar fi fost preluați dintr-o parcare de lângă PTF Negru Vodă de către cetățeanul turc, într-o mașină de teren.

Mama și copilul său veneau din Turcia, destinația lor fiind, potrivit unor surse apropiate cazului, Austria, unde intenționau să ceară azil politic.

Luni, 11 iulie 2022, cetățeanul turc a fost prezentat de procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța judecătorilor de la Tribunal, cu propunerea de a se emite pe numele suspectului mandat de arestare preventivă.

După analizarea actelor depuse la dosarul cauzei și a dovezilor strânse până acum de anchetatori și polițiștii de frontieră, Secția Penală a Tribunalului a dispus arestarea suspectului.

Așa cum precizam anterior, mandatul a fost emis pentru o perioadă de 30 de zile, fiind valabil de pe 12 iulie 2022 până la data de 10 august inclusiv.

Împotriva deciziei Tribunalului Constanța se poate face contestație, în termen de 48 de ore de la pronunțare.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii