Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri la Mangalia! Cinci bărbați și două femei, trimise în judecată

ro

07 Aug, 2022 11:15 3069 Marime text


 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - ST Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Ca urmare a finalizării cercetărilor, șapte persoane (cinci bărbați și două femei) au fost trimise în judecată.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie - iunie 2022, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, ar fi acționat, în mod coordonat și concentrat, în vederea obținerii de venituri din vânzarea de substanțe cu efect psihoactiv și droguri de mare risc, fapte comise în municipiul Mangalia.
 
Unul dintre membrii grupării, un bărbat, de 24 de ani, ar fi acționat în vederea coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri, precum și pe linia procurării, depozitării en-gros și vânzării de substanțe psihoactive, destinate punerii în vânzare la adresa sa de domiciliu, respectiv a distribuirii lor către ceilalți membri implicați în comercializarea en-detail a ambalajelor cu substanțe psihoactive.
 
Ceilalți membri ai grupării ar fi avut rolul de a pune în vânzare substanțele psihoactive către consumatori.
 
La data de 14 iunie 2022, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Mangalia și în localitățile limitrofe.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite droguri de risc și mare risc, diferite sume de bani, precum și 7 telefoane mobile.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Peste 40 de percheziții în Mangalia!
Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei! Zeci de persoane trimise în judecată

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii