Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri în Constanța! Judecătorii au încetat procesul penal

ro

23 Feb, 2023 12:55 1137 Marime text


Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimitertea în judecată a șapte persoane pentru constituirea unui grup infracţional organizat și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Cei șapte sunt acuzați că ar fi efectuat, fără drept, operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Faptele au avut loc, spun magistrații, în perioada 2014-2015.
 
Azi, judecătorii de la Tribunalul Constanța au dispus încetarea procesului penal faţă de inculpați ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Surse judiciare au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că termenul general de prescripţie a răspunderii penale s-a împlinit în aprilie 2022.
 
Decizia de azi a Tribunalului Constanța nu este definitivă!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scene ca-n „Final destination“, la Cogealac! Ce spune procurorul criminalist Zafer Sadîc (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii