Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:30 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodosie Petrescu, la Curtea de Apel Constanţa. Ce i-a cerut judecătorului Cristian Deliorga (document)

ro

12 Sep, 2017 00:00 2270 Marime text
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat ieri la Curtea de Apel Constanţa. Procesul a fost amânat pentru începutul lunii viitoare, din cauza lipsei de procedură cu unul dintre inculpaţii dosarului.
 
Cauza se află pe masa judecătorului Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în februarie. În cauză, Teodosie Petrescu este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Ieri, arhiepiscopul Tomisului a depus o cerere de administrare a mai multor probe în apărare. Printre altele, Teodosie a solicitat emiterea unei adrese către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru a înainta o copie a dosarelor de plată de la APIA din campania 2010 până în 2016, precum şi emiterea unei adrese către APIA pentru a înainta înscrisul prin care s-a dispus anularea raportului de debit (emis abia la debutul cercetărilor de către DNA).
 
Cererea de administrare a mai multor probe în apărare poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii