Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:33 22 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a scăpat de controlul judiciar

ro

03 Apr, 2017 10:21 1945 Marime text
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a scăpat de controlul judiciar. Decizia a fost luată azi de judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa.

„Admite cererea formulată; În baza art.207 alin.7 Cod pr.penală raportat la art.242 alin.1 Cod pr. penală, revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul PETRESCU TEODOSIE, prin ordonanţa procurorului nr. 230/P/ 2016, din data de 17.10.2016, a D.N.A. S.T. Constanţa, în dosarul nr.230/P/ 2016 al D.N.A. S.T. Constanţa, prelungită şi menţinută succesiv, până la data de 08.04.2017 Conf. art. 205 alin.1 Cod procedură penală, Cu contestaţie în 48 de ore de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 03.04.2017. “
Oricare va fi decizia de azi a Curţii de Apel Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Decizia de azi a Curţii de Apel Constanţa va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Cât se află sub control judiciar, Înaltpreasfinţitul Teodosie trebuie să respecte următoarele obligaţii, stabilite de procurorii DNA: „Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi, să nu se apropie de ceilalţi suspecţi/inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia“.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii