Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de poliţişti din Constanţa au dat în judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru majorări în procent de 75% din salariul de bază

ro

25 Sep, 2019 00:00 1591 Marime text
Aproximativ 360 de membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. - Biroul Teritorial al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au chemat la judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.      
 
Reclamanţii au solicitat instanţei de judecată să se dispună obligarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, în solidar, la acordarea, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale nu se lucrează, în perioada 01 07 2014 – 31 12 2014, a unei majorări în procent de 75% din salariul de bază, prevăzută de legislaţia în vigoare la 31.12.2009. Mai mult, reclamanţii au solicitat ca sumele rezultate să fie actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală de la data naşterii până la plata efectivă.
 
Iniţial, dosarul s-a aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţă care a respins acţiunea reclamanţilor. Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii