Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți trimiși în judecată pentru proxenetism! Cazul, instrumentat de Parchetul Tribunalului Constanța

ro

01 Aug, 2022 15:51 1183 Marime text
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Mai multe persoane din Mangalia și din alte localități constănțene au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanța, sub acuzații de proxenetism și act sexual cu un minor.

Potrivit anchetatorilor, faptele de care sunt acuzați cei 12 suspecți s-ar fi produs în perioada 2020 - 2022.

Iată ce spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța:


La data de 29.07.2022 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 12 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, prev. de art. 213 alin. 1 C.pen. și act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 și 4 lit. e C.pen., fiecare cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. și toate cu aplic. art.38 alin.1 C.pen.
S-a reținut, ca stare prezumtivă de fapt, că în perioada anilor 2020-2022, preponderent în ultimul an, în mod individual, inculpații, majoritatea lor din municipiul Mangalia, prin utilizarea metodei „Loverboy”, au obținut sume consistente de bani de la persoanele de sex femeiesc care au practicat prostituția în diferite localități din țară și/sau din străinătate.
Elementele de fapt au învederat că, la diferite intervale de timp, victimele activităților de proxenetism schimbau localitatea, respectiv locația unde se prostituau, această metodă fiind cunoscută cu denumirea de „Touring” (turism sexual), ce presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spațiilor de cazare precum și a orașelor în care persoanele de sex femeiesc au practicat prostituția, cu scopul de a nu atrage atenția organelor de urmărire penală, de a îngreuna strângerea probelor și dovedirea activităților infracționale, precum și de a maximiza câștigurile provenite din desfășurarea actelor ilicite.
Un număr de șapte inculpați au fost cercetați în stare de privare de libertate, un număr de doi inculpați sub control judiciar, iar trei inculpaţi în stare de libertate.
Totodată, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor sume de bani  cât și autoturisme.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii